Ikke akkurat våte drømmer

I dag skulle jeg møte ei venninne i byen, og helt som normalt gikk jeg den vanlige veien mot sentrum. Til jeg så at elva som renner forbi like i nabolaget har mer enn gått over sine bredder. Mitt lokale supermarked (Sainsburys) ligger ganske nært elva, mellom meg og sentrum. Når elva går så stor som dette, blir store deler av parkeringsplassen og gangveiene forbi Sainsburys oversvømmet.

Elva Stour flommer over

Elva Stour flommer over

Parkeringsplassen til Sainsburys ligger til venstre for hekken på dette bildet. Mellom parkeringsplassen og elva går en gangvei som folk naturlig nok bruker flittig på vei til eller fra byen. Det er kanskje 20-30 cm høydeforskjell (mer?) på ulike steder av gangveien, og på de laveste punktene har vannet runnet fra elva og over til utfartsveien og parkeringsplassen og oversvømt et stort areal.

Selv svanene må dukke nakken her nå

Selv svanene må dukke nakken her nå

Normal vannstand i elva ligger et sted mellom 40 og 80 centimeter, omtrent. Det varierer veldig raskt med hvor mye regn som har falt. Det rare er at i det siste har det riktignok regnet, men ikke så mye mer enn ‘normalt’ og likevel er elva langt over sine breddegrader. Det kan tyde på at det kanskje har regnet lenger ‘opp’ i elva. Jeg skriver opp i hermetegn, for i det flate landskapet jeg bor i er det vanskelig å kalle noe som helst for opp – det er mer bortover, for det meste. Uansett: Under denne brua er det normalt minst en meter klaring eller mer ned til vannet. Slik er det ikke nå om dagen.

Våridyll langs Stour, mai 2008

Våridyll langs Stour, mai 2008

Det var flom i januar i fjor også, men oversvømmelsen i år er større. Jeg ville heller valgt store mengder snø enn vann, om jeg fikk velge. Men det får jeg dessverre ikke. Over ser du forresten samme brua som på forrige bilde, tatt fra litt lenger bort på veien. Det er fra mai 2008. Et litt annet syn, kan man trygt si.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s