Torsdag. London.

Drosjene står. Og dermed også bussene. (De åpne feltene er avsperret og bare for utrykningskjøretøyer.

Drosjene står. Og dermed også bussene. De åpne feltene er avsperret og bare for utrykningskjøretøyer.

Drosjene i London streika noen timer sist torsdag. Jeg vet ikke hva de ville markere, men jeg var i byen sammen med Sunny og la merke til at trafikken sto bom stille. En politimann fortalte meg at det var drosjestreik. Hele sentrale London var rammet; privatbiler og busser sto fast og ingen kom seg noen vei. Politiet var forberedt og hadde stengt av en rekke gater, f.eks. rundt Trafalgar Square, og mange steder var også filene i én retning fulle av stillestående drosjer, mens filene i motsatt retning var helt åpen, slik at utrykningskjøretøyer kunne komme seg frem. Det var ganske surrealistisk å være midt i London midt på dagen midt i uka og ikke høre én lyd fra trafikken! Det var en merkelig slags stillhet. (Bildet er tatt oppover Northumberland Avenue, mot Trafalgar Square.)

Grafitti under Waterloo Bridge

Grafitti under Waterloo Bridge

Under Waterloo Bridge er det et område som er tilrettelagt for grafitti og for skatere. Det er mange innretninger de kan utfolde seg på med skateboard, som for eksempel ‘boksen’ midt i bildet. Det var tre taggere her mens jeg tok bilder; en var ei dame som ble fotografert og intervjua, det andre var to fyrer som holdt på i et hjørne. Men akkurat her var det ingen.

Sitting on the dock of the bay...

Sitting on the dock of the bay...

Nede på bryggekanten / Stille satt vesle Knut / Agnet forsiktig kroken / Før han slapp snøret ut…
Jeg vet ikke om Knut har sittet her. Men hvis man forestiller seg flo i stedet for fjære, og en liten unge ytterst på brygga, så kan man nesten tro at det er en norsk kystby. Bare at det er en engelsk elveby i stedet. Og for ordens skyld: den dagen det er så mye flo at det rekker oppover pålene her, har London et stort problem. Elva er ganske lav til vanlig, og brygga/piren er ganske høy. Men man kan gå ut der og ta veldig fine bilder – spesielt når været er bedre enn denne torsdagen…

Installasjon i Tate Modern

Installasjon i Tate Modern

Tate Modern viser for tida en utstilling av Dominique Gonzalez-Foerster. Jeg var ikke helt innstilt på å se den, ei heller var min venninne det. Så vi lot det være. Men etter å ha sett bare denne ene installasjonen har jeg likevel tenkt mye på den. Det er en tre etasjer høy edderkopp i metal som strekker seg ut i en stor hall. På gulvet under og rundt den står gul- og blåmalte senger oppstilt med matematisk nøyaktighet. Sengene er av metal og det er bare rammen som står der. På flere av dem ligger det ei bok Ett sted er det et skjelett av en dinosaur midt oppi det hele, noen steder er det figurer – noen insektlignende, andre mer abstrakte – som er plassert ut. På motsatt kortvegg fra der bildet er tatt er det en stor videoskjerm hvor det hele tiden surer svarthvite filmklipp med skekk, angst, frykt og situasjoner folkene i filmene bare vil ut av. Det er i det hele tatt en merkelig installasjon. Jeg tror den sier noe om vår tid; om fremmedgjøring og frykt, om mekaniseringen av samfunnet og livet. (Jeg har forøvrig sett kunstnerens tekst om installasjonen, men syns den var temmelig … pretensiøs. Jeg liker bedre mine egne tanker. Naturlig nok.

London i pysjamas

London i pysjamas

London skyline kan være så mye. Det kan være London Eye, Westminister og Nelson-monumentet på Trafalgar. Det kan også være dette; City og St.Pauls Cathedral og diverse kulturbygninger på South Bank. Jeg er veldig glad i dette synet. Det er som om byen tar på seg pysjamasen og ønsker gjestene godnatt.

Jo. Jeg er veldig glad i London. Jeg kan ikke si noe annet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s