Helgekos på landet

Veldig engelsk country house!

Veldig engelsk country house!

Ah… Noen ganger er det godt å bare være borte litt, geografisk borte fra der man bor til vanlig. Det trenger ikke være så langt eller fancy, bare litt utenfor hverdagen. Holder i massevis for meg. Sist helg, for eksempel, var jeg på alphahelg utenfor byen sammen med 17 andre. Vi holdt til i et gammelt ‘country house’ ute på landet og hadde det aldeles fantastisk. Ikke var der internettforbindelse heller, så det ble pause fra mer enn bare byen. Rommet som er i andre etasje og lengst til venstre/nærmest her delte jeg med ei anna dame. Og i motsetning til de fleste andre deltakerne hadde vi også eget bad. Luksus.

Gøy på landet – og rooolig…

Gøy på landet – og rooolig…

Så langt ute på landet var vi! Det var omtrent bare jorder og mark rundt oss på alle kanter. De første rapsplantene var gule i toppen, den første runden med å spa/snu deler av jorda var gjort relativt nylig noen steder og kirsebærtrærne blomstra av hjertens lyst. Sauene var på åkeren, som de er hele året, og gresset var høyt og smakte sikkert førsteklasses. For dem som liker sånt! Det var også ei vindmølle i nabolaget, ei hvit ei av den gamle sorten. Det finnes endel moderne vindmøller i strøket her, av den typen som minner om ei lang stikke med tre ‘vinger’ ytterst. Men innimellom står det ei og anna av den gamle typen også. Det har sin sjarm.

Værmelding: Litt av alt, takk!

Værmelding: Litt av alt, takk!

Det var mye vær i helga. Regn og sol, vind og stille, kaldt og mildt. Alt på 48 timer. Lørdag formiddag gikk vi et par miles til nærmeste pub. Det er ikke såpass som en landsby i nærheten av der hvor vi holdt til, men i ei klynge på 10-12 hus var det selvfølgelig en pub å oppdrive. Der tok vi lunsj. Bildet er tatt da vi var på vei hjemover fra puben. Jeg fikk flere fantastiske bilder på de par kilometrene vi tilbakela da, i tillegg til alle jeg tok i ulike sammenhenger i løpet av helga.

Ikke bare joviale England...

Ikke bare joviale England...

Skiltet sier med andre ord: Om du har barn, betal noen andre for å passe på dem. Ikke ta dem med hit. De hadde også et skilt inne, bak bardisken, hvor det sto: «Unattended children will be sold as slaves.» Engelske puber er vanligvis relativt liberale i forhold til å godta barn, men det finnes altså dem som helst ikke slipper inn barn, i alle fall ikke de minste. Jeg har hørt om noen til. Det var befriende å slippe barnegnål og skriking der, men hvis jeg hadde hatt barn, tror jeg nok jeg ville reagert på praksisen.

GladiaTorgeir på tur

GladiaTorgeir på tur

Ikke nok med at det var bursdagen min i helga, jeg fikk også mange ferie-mms’er fra broren min. Han og fruen var nemlig i Roma for første gang, så bildene rant inn i tur og orden: Colosseum, Trevifontenen, Peterskirka, Det sixtinske kapell og Petersplassen – med paven i vinduet! Men om jeg ville bytta? Ikke i det hele tatt. Roma virker vakkert, men landsbygda i Kent er ikke verst, den heller. Heldigvis.

2 kommentarer om “Helgekos på landet

  1. Tusen takk – det var en kjempedag! Men feiringa skal jeg foerst ha i september; da blir det storkalas i Canterbury ei hel langhelg til ende:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s