En og to og tre

Byen i tåke
Jeg er omtrent her akkurat nå.

Det har vært tåke i Canterbury tre dager i strekk og det er et forbausende stabilt vær til å være denne byen. Bare sent fredag ettermiddag lettet det omsider. Det har vært temmelig kaldt og min kjære vinterjakke fra Helsinki kom til sin rett igjen. Det var jo et gode oppi det hele. Og når sant skal sies har dagene vært så travle at jeg knapt har sett frisk luft utenom det jeg har gått til og fra campus eller byen, så det har ikke plaget meg at været fikk litt flashback til januar igjen…

Hytta

Jeg drømmer om å være her når jeg våkner i morgen.

Hytta, hvor opphavet befinner seg denne helga. Hvis jeg hadde dratt hjem til påske er det stor fare for at jeg ville befunnet meg her, i Kanstadbotn, og i egnen rundt denne lille brunmalte boksen av tre som gir så ufattelig mye glede og ro. Familien vår har talent for og evig tålmodighet med spill, så kortene og terningene ville fått trimma seg kraftig i dagene som kommer. Dagbla-magasinet ville blitt løst om kapp og snopeskåla ville tømmes både åpenlyst og i skjul. Bare at jeg ikke er der. Akkurat det er likevel helt greit.

Småbåthavna
For neste år er jeg ca her på denne tida.

Påska 2010 skal tilbringes i Norge uavhengig av hvor jeg er bosatt da, og hvis alt går som jeg håper og planlegger vil jeg bo i Bodø om et år på denne tida. Hurra! Bildet viser rett nok småbåthavna ei sommernatt i 2008. (Bildet er tatt mot Børvasstindan i sør, og dermed krever det bare ei halv hjernecelle for å se at sola skinner i nordveggen/vinduene på SAS-hotellet. Og dermed må sola stå i nord og dermed er dette bildet tatt i midnattsola og dermed må det være sommer.) Så når det er påske neste år er det temmelig sikkert sne i fjellene og kanskje på bakken også, kanskje står stormen inn over moloen (den grå stripa på høyre side), eller kanskje er det like fint som her. Det vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at jeg er der da. Ikke her. Og du skal ikke se bort fra at jeg har firbeint selskap med meg når jeg tar bilde da.

Oh glæde!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s