Trippeldorado

Alle gode ting er tre, sies det. Og det gjelder kanskje eldoradoer også? Tre dager, tre senger, tre steder. Det er fasiten min denne helga. Og jeg kan være enig i at de er gode, alle som ett! Fredag var jeg på overnattingsbesøk i Jeppedalen hos Per og Kjersti og alle hundene, lørdag var jeg sammen med Anne (bestevenninna mi) hos kjæresten hennes, som bor i et fantastisk og relativt nyoppusset hus på Nesodden, og i kveld skal jeg overnatte i Annes leilighet i tigerstaden. Ah, the bjuti åv laif noen ganger. «Kan du noen steder bedre ha det…» spør Lillebjørn Nilsen i en sang. Jeg skjønner hva han mener.

Amigo. Super hund!

Amigo. Super hund!

Jeg klarte ikke helt bli enig med meg selv hvilket bilde jeg skulle bruke fra Jeppedalen. Men jeg viser gjerne fram en av de firbente; dette er Amigo. Han er en snart fireårig AH-hann som har utvikla seg til å bli en veldig dyktig leder. Linjene han har i seg kommer fra tre-fire ulike Iditarod-vinnere, så det er kanskje ingen overraskelse? I mars ble Amigo litt tv-kjendis da han var utlånt til Nina Skramstads spann i Finnmarksløpet, og da gikk han som leder over målstreken. Du kan se ham i spannet her, fra 6:30 og utover handler det om Nina og hundene på sjekkpunkt Levajok. Siste bildet i klippet (på 14:10 omtrent) er også Amigo. Det ser du bl.a. på øynene:-) Nina var forøvrig innom Jeppedalen mens jeg var der – veldig hyggelig å hilse på!

Utsikten fra verandaen - og resten av huset!

Utsikten fra verandaen - og resten av huset!

Utsikta fra verandaen til Annes kjæreste. Jeg tusla ut her med kamera litt over åtte i dag morges og ble bergtatt. Han har stor veranda på sør- og vestsida av huset, og eiendommen ligger på vestsida av Nesoddtangen, omtrent, langt opp i landskapet. Ei stund etter at jeg hadde tatt dette bildet kom danskebåten seilende forbi, og en halvtime deretter kom Kiel-ferga. Med litt velvilje var det enkelt å se parallellen til hjemme når hurtigruta kommer! Huset var opprinnelig nedsarva og trist, men kjæresten har pussa det veldig fint opp og lagt vekt på å ha mange og store vinduer ut mot fjorden. Det er uproblematisk siden ingen naboer har innsyn. Og utenfor vinduet til gjesterommet hvor jeg lå, er det gjerne dådyr om morgenen! Jeg kan veldig gjerne forestille meg grillkvelder her ute som glir over i at man sitter i hver sin bakoverlente solstol med et glass rødvin og småprater til de sene nattetimer… Solnedgangen nå tidlig i mai var fantastisk; til sommeren er den neppe noe verre. Utepledd har han også, lure mannen.

Fine, fine lille byen sin.

Fine, fine lille byen sin.

Store, fine lille Oslo sett fra kaia en snau halvtime unna… Der er jeg i skrivende stund! Du ser Rådhuset, for eksempel, der jeg var oppå det ene tårnet en av dagene i uka som var. I Oslo er det et stykke uti våren om dagen; hengebjørka er stort sett grønn og eiketrærne likeså, for eksempel. Det er masse folk ute i gatene, jeg har vært på mitt favoritt-antikvariat, og jammen fikk jeg ikke sett garden marsjere og spille her om dagen. Været i dag var ikke helt så grått som det ser ut til på bildet – det var mye sol mellom skyene og komfortabel temperatur. Jeg er veldig glad i Oslo når jeg er i byen, men liker også å betrakte den på avstand. Som her, fra Nesoddtangen mens vi venter på Smørbukk, ferga som tar oss tilbake til byen. De nærmeste par dagene skal tilbringes her, før jeg midt i uka igjen vender tilbake til England. Det er godt å være her, men det blir også godt å komme tilbake og ‘gjenoppta’ det vanlige livet mitt igjen!

2 kommentarer om “Trippeldorado

  1. Hei Elisabeth – og takk for sist! Det var kjempehyggelig å få besøk av deg! Vi burde bare hatt så mye mer tid til rådighet 🙂 Håper du hadde en fin grillkveld på lørdag! Nyt dine siste dager i tigerstaden så snakkes vi om ikke veldig lenge igjen! Klem, Kjersti – og flattene sender deg en skikkelig sleng-sleik 🙂

  2. Selv takk; det ble et kjempedoegn oppe hos dere i skogen! Gleder meg allerede til neste gang. Hils flatter og mann og huskyer 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s