Pannekakegleder

Noen dager har sine egne overraskelser. Og noen ganger, når du tror du vet hva du forventer, viser det seg at det du får faktisk er noe helt annet – og i dette tilfellet: noe bedre! Her om dagen hadde nemlig ei av mine gode venninner bursdag. Hun hadde tatt dagen fri fra jobb, og vi hadde avtalt å møtes til lunsj. Jeg foreslo at vi skulle møtes hjemme hos en av oss og lage mat sammen, og det var hun helt med på. Vi er ikke vanskelige eller krevende. Vi landet på pannekaker – lett, godt og med gode mengdereguleringsmuligheter.

Julie på Narikala-festninga i Tbilisi. En halvtime senere spiste vi pannekaker på Shardeni. Jeg savner det.

Julie på Narikala-festninga i Tbilisi. En halvtime senere spiste vi pannekaker på Shardeni. Jeg savner det.

Pannekaker er ikke bare pannekaker. Hjemme i Norge er jeg mest vant med pannekaker med sukker på, og fleskepannekaker (med fleske-/baconbiter i). Men fra utlandet har jeg vennet meg til langt mer variasjon. Da jeg bodde i Beograd kjøpte jeg gjerne pannekaker mens jeg gikk på Kej, promenaden langs Donau. I Novi Sad, Serbias nest største by, hadde de en pannekakerestaurant hvor man kunne velge mellom nesten hundre sorter fyll i pannekakene sine. I Tbilisi møttes gjerne jeg og ei venninne på Shardeni, ei av gatene i gamlebyen som er full av spisesteder, og da spiste vi pannekaker med forskjellig fyll fra gang til gang. Jeg har blitt fryktelig glad i pannekaker etterhvert, på utenlandsk vis, men det er ikke så ofte jeg tar meg tid til å lage pannekaker hjemme.

Denne dagen var det annerledes. Sarah, venninna mi, er ikke så veldig vant til å lage pannekaker men desto mer erfaren i å spise dem. Så jeg laget pannekakerøre på slump, som jeg alltid gjør. Hun sørget for fyll. Det ble en anselig mengde pannekaker som gikk ned på høykant.

Kilder til pannekakebursdagsglede

Kilder til pannekakebursdagsglede

Vi fant en ny favoritt: pannekaker med et lett strøk Nutella (Nugatti) og blåbær strødd på. En annen favoritt var pannekake med Ben&Jerry-isen Caramel Chew Chew, som inneholder sjokoladebiter med flytende karamell inni, og litt fruktsalat strødd over. Jeg har en uformell regel for meg selv, som sier at jeg ikke har lov til å spise samme fyllet to ganger på rad, så det ble også rom for ei pannekake med jordbærsyltetøy og ei på gamlemåten – med sukker. Fryktelig godt, alt sammen.

Jeg har mistanke om at det blir mer pannekaker fremover. Og er egentlig veldig klar for det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s