London, baby!

En av de tingene jeg kommer til å savne med England når jeg flytter (permanent) hjem igjen, er at det er så kort og enkelt å dra til London. Det som er en helt vanlig dag nå, vil på et eller annet tidspunkt gå over til å bli nærmest en kavalkade over hva mange drømmer om å se. Jeg vet jeg er heldig som lever så nært og ser det så ofte som jeg gjør. Og jeg vet at jeg vil savne det, savne hvor ukomplisert det er akkurat nå.

CIMG4672Typisk engelsk! National Gallery til venstre, den obligatoriske røde telefonkiosken – og rundt hjørnet til høyre er Trafalgar Square. Kirka i bakgrunnen heter St Martins in the Fields. (Hvordan de fikk det til å bli ‘fields’ i London er jeg litt usikker på gitt… 😉 )

CIMG4674Utsnitt fra bokhandelen til the National Gallery. Med årene har jeg blitt mer og mer glad i bøker om kunstnere og deres liv, og her finner jeg plenty av det. Det siste jeg leste var ei bok som var ei samling brev skrevet av Vincent van Gogh, supplert med biografisk informasjon. Den neste? Ei bok om Chagall og ei bok om ‘det gule huset’, hvor van Gogh og Gaugin bodde sammen i ni uker og avslutta med et skikkelig drama.

CIMG4679Admiralty Arch, bygd for marinekapteiner og høyere offiserer i sin tid. I dag er det regjeringskontorer her, som i resten av Whitehall-området. På motsatt side finner du Trafalgar Square, veien jeg står på heter the Mall og fører herfra og til Buckingham Palace. Den er sperret for trafikk.

CIMG4680The Mall og utsikta mot Buckingham Palace, med Victoriamonumentet foran. Til venstre for veien ligger St James Park, en veldig deilig grønn lunge midt i byen.

CIMG4683Fridag og mange London-boere i St. James Park. Et steinkast fra det meste, men likevel så fredelig, og med mange ekorn og veldig lite trafikkstøy… Paradis!

CIMG4670Utsikta fra kaffebaren jeg som oftest besøker når jeg er i byen. Musicalene roper mot deg fra nesten alle husveggene i strøket her – det er nok å velge i. Men jeg har sett forbausende få av dem, egentlig. Jeg prioriterer annerledes, simpelthen.

CIMG3969Bygget på motsatt side av elva rommet opprinnelig byrådet. I dag inneholder det blant annet London Aquarium (i tillegg til diverse gallerier m.v.). Det er et supert sted på regnværsdager såvel som godværsdager. De har f.eks. haier som svømmer i et treetasjes akvarium, og inni akvariet finner du jernutgaver av hodestatuene fra Påskeøya. Fascinerende.

CIMG3970London Eye, selvfølgelig. På dager som dette får man glimrende utsikt derfra! På promenaden forbi the Eye er det alltid mye som skjer. Og masse turister. Derfra kan man dessuten ta sightseeingbåt oppover og nedover Themsen.

CIMG4684Regnjakke og sandaler. I London er det greit å være forberedt på alle eventualiteter.

2 kommentarer om “London, baby!

  1. Åh! Vet du… jag har aldrig varit i London. Det känns nästan lite pinsamt att erkänna, men så är det!

    Idag har jag postat ett brev till dig! 🙂

  2. Suz: Det er ikke pinlig – men du maa jo gjoere noe med det. Besoeke meg, for eksempel… Du vil vaere hjertelig velkommen! Jeg er hjemme til sommeren, men fra midten av august er jeg tilbake her igjen. Noe aa tenke paa, kanskje?

    Og naa gleder jeg meg til post 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s