Bursdagsgave til Lillian

Lillian og jeg har vært venner siden vi ble født. Vi har hatt vidt forskjellige liv og tatt veldig ulike valg, men vennskapet har overlevd det meste – inkludert en fase da vi begge på hver vår kant trodde det var over. I dag er vennskapet bunnsolid og sterkt, og tåler det meste livet kan by på. Hver gang jeg er hjemme, møtes vi. Jeg kan vise til utdanning, utland og reiser. Hun kan vise til mann, barn og et aktivt liv på tross av kronisk og til dels alvorlig sykdom. Mye er forskjellig i livene våre, men det vi deler er så fundamentalt i oss begge at resten av livet bare blir omstendigheter; ytre attributter som sjelden påvirker det innvendige som holder oss sammen. For halvannet år siden var Lillian og mannen hennes i England – selvfølgelig mens jeg var ‘utenlands’ på feltarbeid. Dermed fikk vi ikke møttes her. Men de falt for London og storkoste seg i byen.

Ikke helt hva det ser ut til

Utseendet KAN bedra (om du ikke leser...)

Pluss at Lillian falt for engelsk te. Og nå hadde hun nettopp bursdag, i mai. Jeg kjøpte denne til henne i anledning dagen. Det ser ut som ei bok, og kan fint settes i ei hylle på høykant. Men sannheten er litt annerledes.

English Breakfast, Darjeeling, Earl Grey og Assam

English Breakfast, Darjeeling, Earl Grey og Assam

Sånn ser nemlig innsida ut – boksen er i metall og inni hver av de fire eskene er det en pose med løsvekt-te. Det skal Lillian få når jeg kommer hjem i sommer. Vi ble enige allerede i tida rundt min bursdag (i mars) om at vi tar gaveutveksling og kake (?) når vi møtes til sommeren, i stedet for å utveksle tingene via post. Det er mye hyggeligere når gaven kommer med selskap av personen du har fått den fra!

Men hun vet ikke hva hun skal få, så det er fint om du ikke sier noe! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s