Instant happiness i London

Det kan jo for eksempel hende at du tusler rundt midt i en verdensmetropol etter å ha tilbrakt lang tid med ei god venninne du ikke har sett på lenge. Kanskje har det vært en nesten perfekt dag allerede og du går bare og kjenner på følelser og trekker inn stemninga rundt deg. Fridag i London betyr mindre trafikk, litt mer avslappa stemming, litt færre busybodier og litt mer hvilepuls på sentrale steder i byen. Etterhvert kommer du muligens nedover Charing Cross Road mot Trafalgar Square og bestemmer deg på impuls for å gå innom St. Martin-in-the-Fields, kirka som ligger omtrent i det nordøstre hjørnet av den store plassen, siden det var så lenge siden sist. På en måte.


Når du kommer inn i kirka er planen å… Nei. Du har ingen plan. Du ville bare gå inn og se, egentlig. For det er noenogtredve grader i sola ute og du er klar for litt kjølig kirkeluft og roen som kommer fra kalde steingulv. Men knapt innenfor ytterdøra hører du musikk som lokker deg inn, og hjernen registrerer at det neppe er muzak i kirka. Det stemmer. Men plakaten du vagt husker å ha sett utenfor har en forhistorie; lørdagens annonserte konsert krever jo øvelse, for ensemblet som skal spille. Og de øver nå. Akkurat her og nå sitter de helt foran i kirka og spiller av hjertens lyst, øver på programmet de skal fremføre lørdagen. Det er Air som lokker deg inn døra, men den er nesten ferdig. Og etter en peptalk og litt diskusjon (instruksjon?) går de videre med Årstidene.

Du blir umerkelig til en av de kanskje tretti personene som sitter for seg selv på en kirkebenk et sted i London og lar seg forføre av musikken. Turister, fastboende, venner av musikerne, kona kanskje, who knows, hvem bryr seg? Skiltet med ‘Øvelse’ betyr ingenting; vi som sitter i benkene koser oss minst like mye som betalende gjester vil gjøre på lørdag. Om ikke mer. Vi fråtser i audiovelvære av ypperste klasse uten tanke for hva som finnes utenfor de hvite veggene med gulldetaljer og andre dekorasjoner.

Det er nok en som ser i nåde til oss!

2 kommentarer om “Instant happiness i London

  1. Ahh. Så deilig slike uplanlagte gyldne opplevelser er. Deilig hvor som helst, men kanskje ekstra mye i storbyer som London.
    Jeg opplever noe av den samme roen og lykken når jeg finner små stille oaser i slike storbyer. Hvor trafikkstøyen er bare et fjernt og lett teppe av stemning et sted i bakgrunnen. Eller når jeg setter meg ned en plass og lytter til gatemusikanter som burde ha vært verdensstjerner. Eller…
    Godt å lese om slike stunder, Elisabeth. Det lokker fram minner om egne gullkorn 🙂

  2. Oaser er bra, overalt hvor de finnes! Denne var uventa, men veldig velkommen – som andre har vært det før og sikkert vil være det senere… Fantastisk dyktig ensemble, det var verdt hvert minutt jeg overvar der 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s