Så gjør vi så…

Så gjør vi så når vi henter vårt tre…
For det er nemlig det vi har gjort. I dag dro vi ut på landet for å hugge vårt eget juletre! Jeg har ikke vært vant til hjemmefra at vi har hugget vårt eget tre, selv om vi gjerne har kjøpt hos en bonde vi kjenner eller noe sånt, men det finnes en første gang for alt. I dag var min første gang på juletrehogst!

Ut på landet, opp over et jorde og litt til høyre – der ligger feltet som bonden har åpnet opp for at vi og noen til skulle få hugge trær til jul. Det gjorde ingenting for Blåbærpiken og Lille Pirat at det var ganske bratt å gå opp dit trefeltet var. Det gjorde heller ikke noe at dette var en vestvendt helling og at sola sendte noen bleke stråler denne veien. På toppen ble det nemlig servert gløgg, kokt på åpen flamme i det fri. Å salige stund uten like!

Noen ganger er man heldig. Hvis man for eksempel går inn i en granskog og faller for det første treet man ser på og ingen andre har begynt å sage på det. Da kan man ta det selv, sage det ned og gi bonden 200 kroner. Så har man Verdens Fineste Juletre i stua hos Verdens Fineste Familie til jul. Og jeg? Jeg storkoste meg og er klart enig med meg selv om at neste år skal min leilighet ha juletre – og det skal jeg sage ned selv. Garantert.

3 kommentarer om “Så gjør vi så…

  1. Vi har alle våre juletrehistorier. Far min driv transportselskap, og har på fast basis leigd ut ein lastebil til ein juletreselgar som sto ute i Fosnavåg. Avtalen var at han skulle få leige, pluss eit tre. Dei gongane salet gjekk strykande sto vi att med det treet ingen i Fosnavåg ville ha. Andre år, når det ikkje gjekk så bra, hadde vi fleire å velge mellom, og masse kappearbeid i romjula.

  2. Så herlig historie! Selv om jeg kan forestille meg at de julene med godt salg kanskje ikke var de du likte best, sånn juletremessig?

    Jeg har også en fantastisk juletrehistorie – den er fra Drammen og fins sogar i politiets journaler! Men jeg kan ikke fortelle den uten å utlevere noen mer enn jeg syns er riktig, så det får heller bli over en kaffekopp eller noe en gang. Minn meg på det 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s