Havnekontraster


Tønsberg havn sover ikke, verken dag eller natt, om sommeren. I halvmørke sett fra avstand kan det se ut som om den sover, at hun ligger på ryggen i sitt eget vann og sover, men hun sover ikke. Ikke om sommeren. Ikke i juli.


Som sagt; sett fra avstand kan det se ut som hun sover, men når du kommer nærmere, når du står eller sitter helt stille, oppdager du at hun sover ikke. Hun har bare lagt seg nedpå litt. Tar det litt med ro før den nye dagen.


Sove kan hun gjøre om vinteren. Sove kan hun gjøre i grava.

Det sier i alle fall Odd Børretzen og Lars Martin Myhre. Det er jo nesten vinter nå, i alle fall veldig tidlig vår. Og havna sov da jeg var der. Deres opplevelse er mer som dette:

3 kommentarer om “Havnekontraster

  1. Men det ser da vitterligen ut som den holder på å våkne. Isen har satt kurs mot noe annet enn havn og åpnet muligheten for anna ferdsel enn den som er vinterkledd.
    Lenge siden jeg var i Tønsberg nå. Kanskje det hadde vært en idé…?

  2. Jeg tror nok den er i ferd med å riste vintersøvnen av seg ja… Det var et vakkert syn! Jeg har ikke vært i Tønsberg på åtte år, og det var fantastisk fint med et gjensyn. Kom meg sogar nesten helt til topps på Slottsfjellet – og hadde veeeldig godt selskap hele tida.

    Anbefaler absolutt en visitt dit, men kanskje senere på våren/sommerstid? DA er nok byen på sitt vakreste og kanskje også veldig fotogeneste. Hvis det er et ord 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s