Og så snakker de om akademisk forflatning

Professor vil straffe studenter som stryker eller ikke møter opp til eksamen? Ja jøss, det er på tide. Det skulle bare mangle at ikke unnasluntring og latskap straffet seg!

I samme farta kan man innføre refusjonsrett for studenter hver gang foreleser stiller uforberedt eller ikke møter til veiledning. Kroner 500,- per gang, kanskje, timelønna til akademikeren tatt i betraktning? Videre burde Universitetet måtte betale endringsgebyr for hver gang en forelesning eller et seminar endrer tidspunkt eller sted. Endring av begge teller som to endringer. Kr 25 pr berørte, registrerte student pr hendelse, kanskje, er det passende? Og med et lite siste-liten-påslag dersom beskjed blir gitt senere enn 48 timer før forelesninga/seminaret skulle avholdes?

Jeg er sikker på at om vi innførte denne ordninga, ville det være en rekke punkter som hver av partene (studentene, universitetet, professorene) kunne komme med og kreve kompensasjon for. En for alle, og alle for en!

Alternativt kunne man naturligvis heller søke seg mot roten av problemet. Hvorfor møter ikke studentene til eksamen? Har de forsovet seg, har de glemt det, eller føler de seg for dårlig forberedt? Hva kan man i tilfelle gjøre med sistnevnte? Og hvis de stryker; kommer det av at de har brukt for mye tid på deltidsjobben sin, festa for mye, starta lesinga for sent…eller noe annet? Er det noe av dette man kan gjøre noe konstruktivt med, fra begge parter?

Se, det var det visst ingen som visste. Herr professoren skjøt spurven med kanon, og det eneste som var igjen etterpå, var minnet om et egg som en gang ble klekket ut. Forgjeves. Men skyttergravene lever i beste velgående.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s