Noen ord om kortreist mat

Det er en fordel å stikke innom nærmeste dagligvarebutikk, for eksempel Rimi som ligger vegg i vegg med Bryggerikaia. Der finner du ferdig oppskåret brød eller loff, en tube majones, et par pakker tørkehåndklær – og to iiiiskalde øl, som legges kaldt i skyggen oppi sekken du har på ryggen.

Veeeeldig kortreist lunsj. Kanskje 10 meter?

Deretter finner du en båt ved kaia. Gå etter de oransje seil-skiltene som indikerer at de selger reker. Kjøp så ca et kilo reker til hver person i følget, og gjerne noen ekstra dersom du tilfeldigvis har en liten firbeint skapning med i gjenget. Det er en fordel om maten er kortreist, for eksempel fra andre sida av brygga og bort dit du sitter. Det trenger ikke være lengre å transportere maten før inntak.

Det enkleste og beste?

Ha først majones på et par skiver loff (da faller ikke rekene av så lett etterpå). Pell deretter reker med maks 3-4 grep pr reke. Legg dem tett i tett på skivene, flett dem gjerne inn i hverandre litt der de ligger. Når du ikke får plass til ei eneste reke mer på hver enkelt skive, har du tatt akkurat nok.

Dagligdags og eksotisk, for meg og for henne

Innta med lykkesmil om munnen og et overbærende blikk mot alle turistene som diskret følger med og lurer på hvordan de skal få til noen lignende. Henvis dem gjerne til Kåre sin båt; han hyggelige du alltid kjøper reker hos. Spander ei og anna ferdigpilla reke på hunden, som ellers ligger i ro under bordet og nyter skyggen en varm sensommerdag. Sprett deretter øl og nyt dagen.

Voila! Det trenger ikke være vanskeligere enn dette.

Reklamer

2 kommentarer om “Noen ord om kortreist mat

  1. Jah, var superdeilig – og vi har hatt sommer i nesten hele august! I dag er det over 20 grader, og de som er på Parkenfestivalen trenger solfaktor 🙂 Jeg har tilbrakt så mye tid ute i det siste at hybelkaninene har hatt hjemme-alene-fest!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s