Langsomt, nesten umerkelig

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å pynte så mye til jul. Ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg er litt bekymra for hva som kan bli ‘frisert’ av den firbeinte mens jeg er på jobb. Så til tross for et lykkelig gjensyn med innholdet i ei eske som i fem år har vært stuet bort med all juleprakten inni seg, har det blitt lite som minner om jul her hjemme. Frem til i kveld.

Jeg kunne ikke dy meg.

Det begynte med nissemor og nissefar, som jeg fikk av min hemmelige venn på jobb i fjor. Hver av dem holder ei skål som passer til telys. Og på bokhylla i trappegangen, den øverste, rekker ikke den firbeintes snute. Så nissemor og nissefar er lysende glade i kveld.

Deretter var det adventsstjerna, som temmelig sikkert ville bli veldig demontert av hundetennene om den hang der den var ment å være, i stuevinduet. I et heldig øyeblikk kom jeg på at på gjesterommet vil den fortsatt være synlig utenfra, men samtidig utenfor rekkevidde for den firbeinte. Som tenkt, så gjort. Ei uke forsinka, men den er på plass.

Det var flere ting som fant sin sesongbetonte plass i løpet av gårdagen. Det må jo være litt jul når amerikanerne om ei uke gjør sitt inntog i det kalde nord, tross alt. I helga startet jeg bakinga – det blir ikke syv sorter, men det blir noen. Blant dem peanøttkakene til Alt Godt; introdusert i fjor og allerede etablert som en av mine juletradisjoner. Det blir dobbel runde i kveld. Jeg tvinger meg selv til å vente med pepperkaker til amerikanerne er ankommet.

Adventskalenderen kom i hus lørdag, til stor jubel for meg og lettelse for min mor. Glassenglene har funnet sine hjem i mitt hjem, godt utenfor rekkevidden til den store lille firbeinte. Adventsstaken står oppå kjøleskapet når den ikke er i bruk. Den har selskap av et par andre lyseholdere som har blitt kvitt støvet i dag. Andre dekorasjoner har på mystisk vis funnet plass, de også. Julegavene er stort sett klare, og de som ikke er det, har jeg likevel kontroll på.

En dag, kanskje torsdag ettermiddag, skal jeg sette meg med beina høyt. Tv og pc skal være avslått. Lys skal være tent. En lang tur skal være tilbakelagt, slik at den firbeinte sover i kroken ved bokhylla. Og er jeg heldig, skikkelig heldig, glimter Nordlandssendinga på NRK til med en av mine to favorittjulesalmer.

Adventstida er i ferd med å synke inn. Det er en udelt fornøyelse.

4 kommentarer om “Langsomt, nesten umerkelig

  1. Trivelige greier. Her i det stålske hjem henger adventsstjerna alene i stuevinduet. Der lyser den stille og vakkert. Og det er alt jeg pynter til jul. Liker det slik – og så kan jeg heller glede meg over alt det julske i andres hjem.
    For Daxeé del kunne jeg nok ha pynta mer. Han ødelegger bare raggsokker,han. Alt annet får være i fred 🙂

  2. Så koselig du forteller om adventtiden og forberedelsene til jul 🙂 Skal bli spennende å høre om Emre har åpnet noen «luker» i julekalenderen mens du er på jobb. Kan hende han synes at han fortjener å delta litt aktivt han også 🙂 Klem fra oss her sørpå

  3. Ståle: Takkogtakk! Jeg liker å pynte litt mer enn jeg har gjort dette året, men jeg venter til den firbeinte har blitt et år eldre og litt roligere. Jeg skal nordover til jul, så da er det greit å ha det pynta hjemme i adventstida og når jeg kommer ned igjen i romjula 🙂 (Ikke rart ting ellers får leve i fred for Daxeé, han rekker jo uansett ikke opp! 😆 )

    Einar: Takk! Jeg sparer på noe, det er ikke alt som er jul i huset her enda. Men siden amerikanerne kommer over helga, er det fint med litt stemning mens de er her – rett etterpå reiser jeg nordover noen dager, nemlig.

    Kjersti: Den oppbevares utenfor rekkevidde, ellers ville nok hele kalenderen forlengst vært historie 😀 Men at han vil om han får lov? Heeelt klart!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s