Som står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Lysende stoler

Selvlysende stoler til allmen bruk

Hvis du ikke vet hva du skal gjøre en dag, kan du jo dra hit. Til Svolvær. Finn torget – det tar ikke lang tid, du kan knapt gå feil hvis du sikter ca mot kirka – og sett deg ned. Utenfor kulturhuset finner du seks selvlysende stoler, hver med et lite kasseforma møbel foran. Du kan velge selv om du vil ha kassen til bord eller krakk.

Har du varme vinterklær, sitter du temmelig komfortabelt her. Kanskje du har med deg termos med varm drikke på? Du har torget til venstre for deg og hurtigruta et stykke mot høyre. Men akkurat her far du sitte i fred om vinteren. De eneste som kanskje forstyrrer deg er turister med en hobbyfotograf i magen. Møblene er en linsemagnet, det ser man raskt. Selv en vintermørk desemberkveld.

Utsikta kan ingen klage på. Fra dette stedet ser du Svolværgeita, den berømte fjellformasjonen, til venstre oppi i fjellskråninga. To meter til venstre for deg, på bakkenivå, begynner torget. Rett frem ser du høyst sannsynlig en fiskebåt eller fler, rett foran nesen din. Om sommeren selges det reker her, og det avstedkommer hektisk trafikk til fots, men om vinteren er det roligere. Og forbi båten til venstre ser du flytebrygga hvor båtene med Trollfjordcruise holder til. Jeg vet faktisk ikke om de opererer med sightseeing nå om vinteren.

De som går forbi her, er av to typer mennesker. Den ene typen er de som haster avgårde uten blikk til høyre eller venstre; de går her bare fordi det er raskere å gå dit de skal enn å kjøre dit. Den andre typen er de som går bare for å gå. Som har god tid, kanskje kamera, enten alene eller sammen med noen. Den tredje typen mennesker er de som ikke går forbi. Den tredje typen er de folkene som stopper opp, betrakter og velger å sette seg i en av stolene. Som ikke trenger å ha studert interaktivitet i kunst for å sette pris på at de får muligheten til å sette seg i selvlysende stoler ute, om vinteren. De bare gjør det.

Vinterkvelder kan by på fine overraskelser for den som vet å kle seg godt og komme seg ut.

Jeg har forsøkt å finne ut via nettet hvem som har laget stolene og/eller hvorfor de står der. Foreløpig har jeg ikke lyktes. Har du opplysninger om dette, kom gjerne med den i kommentarfeltet!

2 kommentarer om “Som står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

  1. Fantastisk stilig! Fikk lyst til å ta meg en tur, og sette meg litt – men akkurat nå sitter jeg komfortabelt i hotellsenga og lurer på når vi skal stå opp for å legge oss ved bassengkanten i morgen… Får bli en annen gang 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s