Jeg vil ha et kryss i livet.

På fjasboka kan man trykke på et kryss ved siden av en kommentar man har lag igjen, eller en statusoppdatering man angrer på. Selv om den i utgangspunktet har vært ‘out there’ blir den plutselig borte, og ingen kan i ettertid beviste at den noensinne var der. Det blir som om det aldri hadde skjedd.

Jeg vil gjerne ha en sånn knapp i livet.

Tenk deg for eksempel at man kunne fjerne bomkjøp man hadde gjort og plutselig finne at man hadde pengene istedet, uten kvittering og alt sammen. Eller tenk deg at man kunne trykke på krysset over det året alt var så fælt og så hadde man glemt det hele og kvittet seg med erfaringene og potensielle ‘senskader’ av det man hadde opplevd.

Eller tenk hvis man kunne ha det på mennesker. Tenk deg at det er en person du blir kjent med som virker veldig hyggelig, så du legger godviljen til og blir noenlunde kjent med vedkommende. Venner på fjasboka, utveksling av telefonnumre, planer om felles aktiviteter, you name it. Og så skjer det noe som forandrer rollene mellom dere, og plutselig er den hyggelige personen forvandlet til Dragen Fra Helvete som bare blåser ild og spyr eder og galle utover alt og alle i nærmeste omkrets. Du klarer ikke være der, og du kommer deg ikke unna. Du er fanget i en skvis du ikke kommer deg unna.

Tenk så fint hvis man da hadde et kryss man kunne trykke på. Vips var personen borte – ikke mer fjasbbokkontakt. Ikke mer sms-kontakt, ikke flere telefoner. Samtidig er det ingen risiko for å se ut som den slemme fordi man har slettet dem som venn eller ikke svarer på sms. Å trykke på krysset fjerner alt, inkludet vissheten om at det noen gang egentlig var noe der.

Det hender jeg ønsker meg en sånn knapp i livet. Jeg innrømmer det.

2 kommentarer om “Jeg vil ha et kryss i livet.

  1. Ikke bra i det hele tatt! Men det meste har en tendens til å ordne seg, heldigvis. Og TAKK 🙂 Er superglad og spent, skal fortelle mer om det når vi snakkes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s