Og enda er det bare tidlig mars

Jeg er en gammel sirkushest med duft av sagmugg i nærheten. Bare at jeg er tilbake i manesjen igjen. Omsider.

Det begynte i fjor høst. Jeg skulle bare ‘gjøre en liten jobb’ for noen. Nærmest som en vennetjeneste, bare at det var betalt. De var fornøyd med det jeg leverte. Jeg var glad for å få sjansen. Så ballet det på seg. Et oppdrag til. En løs samtale med mange om dersom hvis såfremt i fall. Etterhvert mer konkrete hypotetiske resonnementer. «Hvis du skulle jobbe for oss, hva ….?» Eller kanskje «Det kunne jeg gjort dersom jeg hadde jobbet mer omfattende for…» Plutselig snakket vi om datoer.

Det er alltid noen som må snakke med hverandre. Han ene må snakke med han andre. Jeg må snakke med mine rådgivere, folk jeg stoler på. Andre brikker i livet må falle på plass, enten det blir slik eller sånn. Hva gjør jeg i forhold til studier, for eksempel? Brikker må på plass, både hos meg og hos andre. Jeg må kjenne etter motivasjonen. Er dette noe jeg virkelig vil? Hva vil det koste, er det verdt det?

Etterhvert faller brikkene på plass. En her, en der, noe forsvinner og annet kommer til. Kabalen ser ut til å gå opp. Vi blir enige, både på kort og mellomlang sikt. Vi er enige om mye, og resten tåler å ligge en stund til. D-dag blir satt til mandag 21. mars, og jeg kjenner at en skrekkblandet fryd begynner å vokse innvendig. Heldigvis har jeg noen uker å forberede meg på.

Onsdag ettermiddag kommer telefonen som forandrer det hele. En halvdesperat og sliten stemme sier «Når kan du begynne?» Jeg sier jeg skal på jobb torsdag ettermiddag, men fredag er fri. «Greit, da begynner du fredag. Når klokka, tror du?» Jeg foreslår klokka 08, og det blir sporenstreks akseptert.

Ettermiddagsutsikt fra stua mi

Etter mye storm og nedbør er sola i ferd med å komme frem. På mer enn èn måte. Utsikt fra stua mi.

Så noe av det jeg har gledet meg til, skjedde i dag i stedet for om to og ei halv uke. Jeg har begynt i ny jobb! Etter flere år ute av næringslivet har jeg kommet tilbake. Jeg har (igjen!) funnet meg en gründeraktig jobb – faktisk er jeg nesten headhuntet. Jeg har produsert mine første ting, vært i flere kundemøter og bidratt internt på ulikt vis. Visittkortet mitt er bestilt, kontoret blir møblert og klargjort mandag og jeg er allerede i gang. Og jeg koser meg stort.

Det blir travle dager med full jobb og studier ved siden av, i tillegg til et par-tre andre ting jeg driver med. Men det er helt greit. Etter å ha levd i en boble av selvvalgt unntakstilstand et drøyt år er det godt å kjenne puls igjen, på et annet vis enn før.

Bring it on, 2011. Så langt har du levert over evne, og jeg gleder meg stort til resten!

En kommentar om “Og enda er det bare tidlig mars

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s