Litt utenfor resten av verden

Hundespannet til Reidar

Hundespann i solnedgang over vidda

Sorry. Jeg lever ikke her lenger. VM og skiskytere får ha meg unnskyldt, de er ikke lenger relevante og jeg følger ikke med. Hundekjørersesongens siste og kanskje vakreste eventyr er i gang – Finnmarksløpet startet i går. Jeg er kennelbarnevakt hos Reidar Steinmark, som deltar i det ‘korte’ Finnmarksløpet FL500. I samme farta oppdaterer jeg blogg for ham underveis.

Utsikta oppi bakken

Her i farvannet holder jeg til noen dager

Selv om jeg holder mer enn ett øye på FL500, kan jeg ikke dy meg for å også være lidenskapelig opptatt av FL1000 – det ‘lange’ Finnmarksløpet. Flere av mine venner og kjente kjører der, og noen konkurrerer helt i toppen. Både arrangøren og NRK har en side hvor noen av kjørerne kan følges i kartet ved hjelp av GPS-sendere. Er det rart man blir hekta?

NRK følger løpet for tredje år på rad (2009, 2010) og i går var den første sendingen. I kveld starter det på NRK1 klokka 20:50. Jeg gleder meg allerede!

 

Leketid

Brødrene Emre (foran) og Elmer (bak) er ikke lenge i ro ute

I mellomtida koser jeg meg med to voksne, fire valper (inkludert min egen) og en hushund – en liten australsk terrier som akkurat nå sover godt. Alle har de fått morgenmat og herja lenge og vel med hverandre ute i hundegården. Da kan de hvile litt med god samvittighet. Sola har ikke helt brutt igjennom, og derfor er det flere som velger å ligge inne i halmen i hundehuset fremfor å ligge på taket.

Det er i sannhet et hundeliv om dagen – og godt er det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s