Du kan faktisk gjøre noe

Det er jo så lite jeg kan gjøre, tenker man ofte. Tenker jeg, innimellom. Man hører om katastrofer og folk som har det fælt ulike steder i verden, og det er lett å kjenne seg maktesløs.

Men nå har du sjansen til å gjøre noe som betyr en stor forskjell. I alle fall hvis du bor i Oslo eller skal dit i april.

Tirsdag 12. april klokka 19:30 – 21:00 arrangeres en konsert i Folketeateret i Oslo. På scenen finner du blant annet Helene Bøksle, Inger Lise Rypdal, Arve Tellefsen og Venke Knutson. Musikalsk ansvarlige er Kjetil Bjerkestrand og Arild Stav.

Konserten er til hjelp for kvinner i DR Congo som har blitt voldtatt og mishandlet i de nærmest borgerkrigslignende tilstandene som regjerer der. Kvinnene har blitt bortført, mange har mistet sine menn og barn og foreldre. De har blitt voldtatt og lemlestet. De har en hverdag hvor det å hente ved til varme og matlaging innebærer stor risiko for å bli voldtatt igjen, og kanskje mishandlet på annet vis. Men henter du ikke ved, kan ikke du og nabokona lage mat for ungene deres i dag. For eksempel.

For en tid siden kom boka ‘Kvinner bærer halve himmelen‘ ut. Boka og konserten handler om overlevelse; om hvordan kvinner reiser seg igjen og hjelper hverandre i kampen mot uretten som rammer de uskyldige i Kongo så hardt. Overskuddet fra konserten går til å gi ofrene en fremtid gjennom jordbruksprosjekter, hvor kvinnene får jord, jordbruksredskaper, såkorn og materiell til husvære. De som står bak konserten, har i mange år jobbet med lokale partnere om tiltak som bidrar til rehabilitering av disse kvinnene. (Arrangør er Stiftelsen Et Rikere Liv, Christian Relief Network og Lions Norge.)

Nå er det ikke nødvendig å tenke at du ikke kan gjøre noe. For det kan du. Du kan gå på konsert, og du kan ta med deg noen dit slik at salen fylles opp. Da er du direkte delaktig i å gjøre hverdagen litt bedre – og fremtidsutsiktene litt lysere – for kvinner som har opplevd ting ingen mennesker skulle bli utsatt for. Billetter finner du her, for eksempel.

Opplevelsen er deg vel unt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s