Et lite preludium

Det er noe med sommerregnet. Noe med hvordan det kan være svalende og godt, eller dampende og hett. Alt etter anledningen og selskapet. Sommerregnet smyger seg inntil kroppen, det hamrer ikke slik som høstregnet gjør, hamrer ikke selv om det dundrer ned fra himmelen. Det er som om følelsen av hud får regnet til å bli en myk pusekatt, eller et hundeøre med valpepels.

Sommerregnets dråper er noen ganger tynne og små, andre ganger store og muskuløse. Men de slår aldri, uansett. De bare smyger, åler seg frem, sniker seg vei enten den finnes eller ikke, lager sine egne stier langs terreng bare de kjenner. Omsluker kroppshårene og blander seg med saltet, kjærtegner ospebladene og stryker bjørkekvistene med samme ømhet. Blander seg med havet uten protest, pisker opp vannoverflata uten å skade seg selv eller andre.

Sommerregn i glass

Sommerregn 2008

Sommerregnet skaper ikke sure miner. Vi ler når vi løper i skjul, smiler når vi trosser det og fortsetter i samme tempo som før. Om dyna som henger ute til lufting blir litt fuktig i kantene, smiler vi når vi tar den inn. Den tørker så raskt likevel; det er jo sommer. Litt sommerregn gjør bare godt.

Bare det ikke varer for lenge.

2 kommentarer om “Et lite preludium

  1. Så sant, så sant. Ihvertfall nesten hele tiden. Men for knappe to uker siden var sommerregnet hardt som bare det. Med gnistrende lyn og dundrende torden. Likevel så var det velkomment på sitt vis. Det kom nemlig om kvelden, mens stearinlysene lyste opp inne i hytta ute på Frøya og hundenekrøyp oppi fanget for å søke kos og trygghet. Fint med sommertorden 🙂

  2. Jeg var på dine trakter, jeg også, et sted ved den gyldne omveien, den dagen du refererer til. Det var et fantastisk vær, og det braket rett over huset så vi kjente veggene riste, og strømmen gikk ei stund. Men det var verdt hvert sekund. Min firbeinte lekte utbryterkonge og fikk med seg de to andre, så vi måtte ut i regnet for å reparere hundegården litt. Men jeg syns fortsatt regnet var mykt, selv om det hadde kraft… 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s