Det er sommer og ingenting er pes

Kveldsutsikt fra Ersvika

Sommerkveld i Ersvika

Senke skuldrene. Gi seg selv litt rom, kjenne roen senke seg. Slippe disiplinen litt. Vite at det ikke er så farlig akkurat nå, at alle andre også er i feriemodus enten de har fri eller ikke. Gjenerobre natta. Ikke legge seg tidlig. Sitte lenge oppe og gjøre mange ting og ingenting.

Kanskje ta med de firbeinte (pelsdotten har en feriegjest!) ut når de egentlig forventer soverommet, tusle bortover veien og stien og gjennom bjørkeskogen til kanten av Ersvika. Sette seg, knipse litt, klø på hundepelsene og etterhvert tusle hjem igjen. Drikke en kopp te før man legger seg. Nyte stillheten inne og ute. Kanskje ha på radioen. Kanskje ikke.

Det hender noen ser på meg og sier «Når skal du ha ferie? Hvor skal du reise?» Jeg tenker at de skulle bare visst. Jeg er her, og jeg skal ingen steder. Ikke nå. Det er sommer, det er nordnorge, det er lyst og jeg vil helst aldri sove.

Reise kan man gjøre senere. Verden ligger der i høst også. Akkurat nå vil jeg helst være her.

2 kommentarer om “Det er sommer og ingenting er pes

  1. 🙂 Av og til er «akkurat her» den aller beste plassen å være. Det skal jeg også være i årets ferie – iaffal mesteparten av den. Også jeg sammen med to pelsdotter 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s