I mellomrommene her og der

Feriestart og friluftsidyll

Man kan for eksempel dra til et fiskevann en ettermiddag. Finne seg en odde som stikker ut og lar snøret lande der det er litt dypt. Binde hundene til hver si lille bjørk og late som om man ikke ser dem som har teltcamp på andre sida av vannet. Etterhvert skal du ikke se bort fra at det er noen som får fersk stekt ørret til kveldsmat når klokka er omtrent midnatt. Det er jo sommer.

Denne fikk leve; et par andre var modne og ble plukka

Eller kanskje man går langs en sti man aldri har vært på før, og selv uten kart finner man frem akkurat dit man vil. Underveis ser man sommerblomster som ligger en måned foran skjema, og jammen viser det seg at der er ei heil myr full av multekart. To er sogar modne nok til å plukkes, og den lyden som kom forbi leppene i munnen som fikk smake…den er ubeskrivelig. Det blir nok retur hit snart.

Han vokste opp her

Du skal ikke se bort fra at man finner et utsiktspunkt på tampen av en kveld som har vart veldig lenge et annet sted. Kanskje ser man fjorten båter forsyne Saltstraumen med fiskere, kanskje ser man sola skinner over tuppen av halvøya der byen ligger, sol omtrent over flyplassen, med Landegode såvidt synlig bak landet der borte, på den andre sida av fjorden. Steigtinden, Sjunkhatten og andre topper strekker seg langt bortover mot høyre og i det fjerne rager Sulisfjellene med en kappe av hvitt, av sne og is. Han som vokste opp nedi lia her, koser seg synlig og mimrer. Og mimrer.

Da hender det man glemmer bloggen og bare lever litt.

2 kommentarer om “I mellomrommene her og der

  1. Er det ikke godt å bare leve 🙂 Og med vakkert nordnorsk vær og ditto natur, er det ikke noen god grunn til å sitte inne og blogge. Heller ikke Trøndelag byr på stoe behov for å stirre mer på skjerme enn nødvendig – bortsett fra når en liten valpetass trenger litt søvn 🙂
    Fortsatt god sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s