Dag 30 – Valgfritt bilde

Det har gått 30 dager siden jeg starta på bildebloggingsutfordringa, og nå er det hele over. Noen bilder har vært enkle å komme frem til, andre har krevd mer overveielse. Noen har fått lange tekster, andre har bare noen linjer. Temaet denne siste dagen er et valgfritt bilde. Jeg visste raskt at jeg gjerne ville legge ut et vinterbilde.

Årets mørkeste dag

Årets mørkeste dag

Så her ser du et vinterbilde fra ei tid og et sted jeg er veldig glad i. Adventstida, og hjemme i Vesterålen. Bildet er tatt på vei fra Langøya mot Hadseløya og Stokmarknes, og utsikta er omtrent mot sør. Til høyre ser du et par biler komme ned av Hadselbrua, fjellene på andre sida av fjorden er de nordlige delene av Aust-Vågøya i Lofoten. Dette er tatt kvart over ett om formiddagen på årets mørkeste dag, 22. desember. Det er da vinteren er på det aller mørkeste, og sola snur.

Som du ser, er det ganske fargerikt på klarværsdager selv om sola ikke kommer over horisonten. Faktisk avgjøres lysforholdene vel så mye av skyene som av sola på denne tida – er det overskya, blir dagene veldig mørke. Er det klarvær, får vi med oss ganske mye lys og mange farger noen timer hver formiddag. Og nordlys om kvelden, som regel. For to år siden var det ekstremt lite nordlys, sist vinter var det veldig mye av det. Jeg er spent på denne vinteren og hva den bringer, samtidig som jeg helst ikke vil ha vinter og sne før bortimot juletider.

Og fremover altså; vanlig blogging. Det skal bli fint, det også.

2 kommentarer om “Dag 30 – Valgfritt bilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s