De beste vennene

Kake

Fra menyen på Aunegården i Tromsø

De beste vennene er de som kommer inn døra på Aungegården i Tromsø og ser at du bare drikker en kopp te, og som kommenterer akkurat det. Som ser glimtet av lengsel inners i øyet ditt, og som kjenner deg godt nok til å vite hva som har utløst det, som avfeier fornuftige grunner til å bare drikke te. Venner som fremstiller det som uhøflig å ikke spise et kakestykke samtidig med teen. De beste vennene vet akkurat hva som gjør deg myk i knærne og sørger for at du får akkurat dèt.

En bit her og en bit der

Vi deler kake. Og vil helst ha et stykke til. Hver.

Naturligvis deler gode venner. Hva som skiller oss? To ekteskap, tre barn, fire utenlandsopphold, to språk, x antall utdanningsår, flere kilometer og tellerskritt enn noen av oss har oversikt over. Og mye mer. Hva som binder oss sammen? Samtaler i tide og utide (ofte det siste!) om alt det nevnte, og mye mer, gjennom mer enn 20 år. For hver ting i livet som kunne blitt en mur mellom oss, har vi samtalt og latt det bli en bro i stedet.

Tro meg, det slutter ikke her. Aunegården har fortsatt et par kaker jeg har siklet over uten å smake, og vi er fortsatt unge begge to. Heldigvis.

2 kommentarer om “De beste vennene

  1. Har veldig lyst – men få frihelger mellom nå og nyttår. Skal gjøre det jeg kan, for jeg er veldig klar for ei langhelg i tigerstaden. Med kake på Pascal – helt klart en höjdare 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s