Saftig epleskuffkake

Dette er kaka du lager hvis du skal ha et litt uvisst antall personer innom til kaffe/kake-besøk. Den holder fint til 10 personer, men om dere bare er 2-3 stykker, kan det som eventuelt blir til overs ganske enkelt fryses. Den tåler fint et par dager i kjøleskapet (etter at den er ferdig og før siste bit blir oppspist) uten at den taper seg.

Eplekake bakt i skuff

Jeg arrangerte 60årsdag i går. Eplekaka var vinner i klassen '10-70 år'...

Ta fire epler – gjerne av den røde og grønne typen syrlige, norske epler. Skjær hvert eple i 12 båter (del dem i to, så hver halvpart i to, og så hver del i tre).

4 egg og 4 kopper sukker piskes sammen med miksmaster. Deretter har du vekselvis oppi tilsammen 5 kopper hvetemel og 2 kopper melk. Ha i 4 teskjeer vaniljesukker og 2 teskjeer bakepulver. Smelt ca 200g smør og ha oppi (kan evt droppes). Jeg hadde også ei god teskje kardemomme oppi. Det gjorde virkelig ingenting.

Ha bakepapir oppi ei langpanne og tøm røra oppi. Legg eplebåtene relativt tett ved siden av hverandre oppi røra – i mi langpanne har jeg fire båter i ‘høyden’ og ca 2 cm mellom hver rad av båter. Dryss gjerne kanel og perlesukker over til slutt.

Sett ovnen på 180 grader. Stek kaka litt nedenfor midten av ovnen (men ikke på nederste rille) i 30-45 minutter. Steketid avhenger av ovnen din. Når du tar den ut, er det lurt å la langpanna hvile litt på ei rist med et tørkle over. Da er det enklere å dele den opp etter ei lita stund. Kan gjerne serveres med vaniljeis.

Erfaring tilsier at kakerester er veldig populære til kaffen rundt lunsjbordet på jobb dagen etter at kaka opprinnelig ble servert i et bursdagsselskap 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s