Jubilanten er bortreist på dagen

Frokosten

Frokost før morgengryet

Dagen hadde begynt enkelt, med frokost på senga. To skiver, en kopp kaffe, og et lys. Samt tillatelse til å innta frokosten ved bordet, om han heller ville det. Og det ville han. Etter frokost, noen telefoner og en klem dro han på jobb. Trodde at vi skulle treffes i kveldinga igjen, etter jobb, for at jeg skulle ta ham med ut for å spise. Han ville jo ikke ha noen markering.

Ballonger

Ballonger hører med til bursdagsfeiring

Det er lenge siden jeg har løyet så mye for noen på så kort tid. Halv tre ringte jeg ham og ga beskjed om at det var en time til han måtte være hjemme her igjen, klar til å dusje. «Njah, jeg kan være der i firetida, men (blablabla)…» Men nei, jeg var steinhard. Du har å være her om presis 59 minutter og jeg godtar ingen argumenter eller avvik. Så han ga seg. Det tok faktisk bare 47 minutter før han kom, så han var nok litt nysgjerrig. Han oppdaga de to gjestene da han kom opp trappa, og ordene forsvant ei lita stund.

Ombord Gamle Salten

Oppdekninga ombord på MS Gamle Salten

Etter at sjokket over å oppdage de to som overraskende var tilstede hadde lagt seg, hoppa han i dusjen. Regnet tok et opphold, og sammen rusla vi fire nedover veien. Nedover og nedover og nedover samme veien, helt til vi var kommet til kaia hvor veien slutta. Der ante han nok hva som var i gjære – flere familiemedlemmer og venner dukket opp, og til slutt var vi 14 stykker rundt bordet ombord i MS Gamle Salten. Ikke flere, for han ville jo ikke ha noen markering…

Utsikt mot vest fra MS Gamle Salten

Kveldsstemning på vei ut fra Gamle Salten

MS Gamle Salten har vanligvis bare åpent for lukkede selskaper. Men i en liten periode nå ligger de ved kai og har åpent hver dag for middagsservering av tradisjonell nordnorsk mat – en rett hver dag. Denne dagen var det boknafesk, og vi åt til vi nesten sprakk. Fulle tallerkener kom på bordet, betjeninga kom med blomstergave til jubilanten og stemninga var upåklagelig. Da de kom for å rydde bort tallerkener etter oss, sa de høflig: «E du førrsynt?» Den ene gjesten titta på servitøren og kontret: «Ka vess æ hadd sagt nei?!» Svaret kom kontant: «Da ville du ha fådd en ny porsjon!» Ingen var i tvil om at hun mente det heller. O herlige nordnorge.

Gamle Figgjo-asjetter skal vaskes

Gamle Figgjo-asjetter tåler oppvaskmaskinen. Heldigvis.

Etter middagen ombord på MS Gamle Salten tok nesten alle turen opp til meg. Der ble vi etterhvert supplert av flere gjester, som ikke hadde hatt mulighet til å komme med oss på båten. Det ble kaker, kaffe og utallige samtaler. Og flere kaker. Mitt fine Bente-servise fra Figgjo Flint kom til sin rett! Og jeg selv, som vanligvis nyter oppvasken etter å ha holdt selskap, måtte gi etter for sprekkmettheten og tok oppvaskmaskinen i bruk.

Jubilanten var fri for ord da kvelden var over. Men øynene hans sa mer enn ei bok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s