Roser er røde. Og gule. Og hvite. Og rosa. Og lilla.

Det hender man får blomster. Det hender de står lenge og er kjempevakre, selv når man lar dem tørke ut. Men tørre roser i en vase er ikke så veldig vakkert etter hvert, så hva gjør man? Tenker man at ”dett var dett” og kaster det hele? Neeeeida.

Roseblader i krystallbolle
Langvarig bukett

Man plukker den gjenværende blomsterknoppen av stilken og deler opp alle kronbladene for eksempel oppi ei krystallskål. Det gjør man med alle blomstene i buketten, med mindre noen har blitt råtne/ødelagt. Da kan man kaste stilkene, samtidig som man sitter igjen med ei dekorativ og nydelig skål full av fargerike roseblader som dufter nydelig og svakt, men ikke mer enn at en pollenallergiker som meg fint kan ha den i hus. Kortet som kom med blomstene kan man også bevare.

Til nå har gleden over blomstene vart i 18 dager, og det ser ikke ut til å slutte med det første. Anbefales!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s