If we then could see us now

Beach huts
Beach huts i Whitstable

For fem-seks år siden satt vi på murkanten foran et par av disse strandhusene i Whitstable og pratet. Vi satt med hver vår sandwich og colaflaske mens vi så på havet, som var bare noen meter foran oss. Store Nordsjøen, tankskip, vindmøller, folk som vandret forbi. Det gikk mot kveld, lyset ble gyllent, og sola forsvant i sommersmog før den egentlig gikk ned.

Vi snakket om livet, døden og kjærligheten. Og tilhørende emner. Hun ville gjerne ha barn, men var ikke sikker på om hun ville ha dem med han hun var gift med. Vi snakket om muligheter, snakket om valg, snakket om konsekvenser og alternativer. Og i det hele tatt.

Nylig fikk jeg mms fra henne. Det skjer ikke ofte. Men på bildet kunne jeg se henne og hennes nyfødte datter. Som hun har fått med sin ektemann – enn annen enn han hun hadde den gangen. Hun har  mann, hun har barn, og hun vil gjerne ha begge delene i samme pakke, tviler ikke et sekund. Hun vet at dette er den pakken som skal følge henne resten av livet, og hun gleder seg. Hun fikk det hun ønsket seg mest i sin villeste fantasi på et tidspunkt der mye så mørkt ut.

Det finnes alltid håp, selv når vi ikke ser det selv.

Reklamer

2 kommentarer om “If we then could see us now

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s