Og jula varer helt til sommeren

Jeg vet. Vi har såvidt passert sankthans, det er sommer og nettene er nesten like lyse som for ei uke siden. Det er ikke tid for å tenke på jul enda, selv om hundekjørerne tydelig har begynt å glede seg til 1. august og sesongoppkjøringa. Men vi andre, vi som ikke dyrker hvert et snøkorn som faller, vi skal jo ikke tenke på jul enda. Eller?

Jeg har et vennepar som har tre gutter (fire, femogethalvt og sju år) jeg er veldig glad i. Og i disse dager handler mye av forholdet mellom meg og dem om julegaver. Julegavene fra i fjor, faktisk. For gutta har mer enn de trenger av leker og morosaker i huset, så jeg bestemte meg for å heller gi dem opplevelser. En opplevelse til hver gutt, tilpasset hva de er modne for og hva de liker.

Julegaver

Det er ei stund til neste gang. Men jeg planlegger allerede.

Den daværende treåringen fikk et gavekort på tur i Badeland. Femåringen fikk gavekort på en tur utenbys med tog – han har nemlig aldri reist med tog i hele sitt liv. Og den daværende seksåringen fikk gavekort på en hyttetur med minst ei overnatting. I dag var vi i Badeland – og som ekstra bonus ble både mor og brødre med oss. Senere i uka skal jeg på hyttetur på fjellet med sjuåringen; vi tar to overnattinger på ei DNT-hytte som ligger ikke alt for langt fra veien. Nå har det smelta  såpass med snø at en slik tur har noe for seg. Og en dag i neste uke skal seksåringen være hjemme fra barnehagen, sånn at han og jeg kan ta toget til Fauske eller Mo og være borte på dagstur. Han skal få bestemme hvor langt vi drar.

Så selv om det er sommer og jula ligger langt bak oss og langt foran oss, merker vi konsekvensene nå om dagen. Gutta er fornøyde, jeg har det bra. Og om ikke lenge må jeg begynne å pønske på hva som kan være passende julegaver til gjenget i 2012. For at vi skal gjenta noe lignende, hersker det ingen tvil om. Det er godt når jula varer helt til sommeren.

3 kommentarer om “Og jula varer helt til sommeren

  1. Det ble fantastisk fin tur med sjuåringen også. Og nå lurer han allerede på hvilen opplevelse han skal ønske seg (!) til neste jul… 😆

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s