Vess alle hadde funne sæ et Mjelle

Mjelle

Solnedgang på Mjelle

Det var ikke varmt. Det var ikke klar himmel. Det var ikke midnattsol. Det var ikke sommertemperaturer. Det var i det hele tatt ikke noen spesielt fin kveld. Men likevel. Likevel dro vi til Mjelle. Jeg MÅ bare ha en tur dit i ny og ne, og med gjester på tredje gangs besøk som aldri har vært der, var valget enkelt. Vi kjørte til Mjelle og ankom en times tid før sola skulle gå ned. På vesthimmelen var det en liten sprekk i skyene, og etterhvert kom sola frem.

Ut mot havet

Gjestene og pelsdotten måtte ned til vannkanten

Man tenker på det som stille når man ser fredfylte bilder av solnedgang, hav og vakker natur. Men sannheten er at det er ikke stille. Det er bare en annerledes form for lyd. Den susende duvinga av bølgene som konstant står mot stranda, hver sjuende litt sterkere enn de seks andre. Vinden som suser i gress og over bergene. Sauene som beiter ved fjellfoten rett bak, og i liene hvor fjellbjørk og andre vekster klorer seg fast. Måkene som hyler. Ei og anna ørn som nesten lydløst glir forbi, men bare nesten. Det er ikke stille. Men det er lavmælt og sterkt på samme tid.

Kveldsavslutning

Mjelle hilser oss farvel på minnerikt vis

Vi har sett Lofoten hele tida. Først med en brennende himmel bak seg, så oppslukt av oransjeglødende lys, så grå og nesten blass, og så blå mot en rosagylden bakgrunn. Vinterstid ligner Lofotrekka en samling isklumper som duver i vannet på andre sida av fjorden, denne sommerkvelden ser det ut som et utilgjengelig eventyrland som lokker og lover og frister oss nærmere. Etter at sola har gått ned bak horisonten, kommer de sterke rødtonene frem. Og vi er der, fortsatt, og lar oss fascinere.

Før vi setter oss i bilen og kjører til legevakta. Heldigvis var foten ikke brukket, bare veldig kraftig forstuet.

 

En kommentar om “Vess alle hadde funne sæ et Mjelle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s