Man må ikke vente til advent

Ferdigpakka julegaver

Gaver til to fine damer

Det er november, og jeg har allerede begynt å glede meg til jul. Ikke sånn med stress over alt som skal gjøres og ti tusen planer og whatnot. Nei, jeg tar det langsomt og gleder meg over de små skrittene. Gaver har jeg holdt på med dann og vann gjennom hele året – den første kjøpte jeg i mai, tror jeg. Noen ting jeg liker å gi bort er ikke klare før på denne tida av året – de har jeg gjerne planlagt siden tidlig i vår, og nå blir de snart anskaffet. Jeg har ei ‘julebok’ der jeg har ført liste over alle julegaver jeg har gitt hvert eneste år siden 1995, og for noen dager satte jeg meg ned og begynte på oversikten over årets gaver. Familie og venner i inn- og utland skal få sitt, og med tidlig oversikt blir det ikke noe stress. Hadde det ikke vært for at noen gaver er planlagt anskaffet ei helg i desember når jeg skal på reise, ville alt vært klart i midten av november eller deromkring. Det kjennes litt godt.

Bodøsjokolade. Hodelyktfeste. Bok. Enda ei bok. Adventskalender. Hjemmelagde spiselige gaver. Opplevelser. Saltenkalender til folk i utlandet. Strikkasaker. Og noen ting til. Man skal jo ikke røpe alt, men jeg tror de fleste skal bli glade for det de får. Noen hater å finne julegaver. Jeg liker å finne gaver til folk, og syns utfordringen er å begrense seg heller enn å finne noe. Det er så mange jeg gjerne vil gi flere ting til fordi jeg vet de vil bli glad for det, men det går naturligvis ikke an. Heldigvis har jeg venner som gjerne vil ha input om hva de kan gi i gaver til folk rundt seg. Da får jeg ut flere ideer.

Gavepapiret kommer fra Nancy & Betty

Gavepapir fra Nancy and Betty

Og så er det jo innpakning. Jeg er av den typen som absolutt ikke bare kjøper noe i kassen på Rema og syns det er greit. Jeg vil gjerne at gavene og papiret skal se delikat ut og være litt gjennomtenkt, så langt det går. I fjor var nesten alle gaver fra min hånd pakket inn i bonderødt ‘gråpapir’ og i stedet for kule bånd, brukte jeg rett og slett hyssing. Et år tidligere var alt pakket inn i sølvfarget papir og hadde røde hjerter og røde bånd. Jeg er ikke helt sikker på hva som blir årets stil, men jeg har allerede gjort unntak. I sommer kjøpte jeg nemlig noen ark gaveinnpakningspapir fra Nancy&Betty, et firma som eies og drives av ei engelsk venninne. De gavene jeg allerede har i hus, noen av dem i alle fall, er pakket inn med papir fra N&B. En gave som i seg selv kan være nesten ordinær, får en liten piff av gjennomtenkt innpakning.

Det trenger ikke være dyrt. Det trenger ikke være stressende. Det trenger ikke være perfekt på noe som helst vis. Det er lov til å kose seg og gjøre det enkelt. Nøkkelordet – for meg – er lystbetont. Både for meg, og for mottaker.

En kommentar om “Man må ikke vente til advent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s