Ikke mye ventetid

Klementiner - aldri tomt i denne bollen...

Klementiner – aldri tomt i denne bollen…

Advent betyr ventetid. Men det er ikke mye passiv venting over denne tida. Tvert imot. Det er arbeid og festligheter, utflukter og dager med dårlig rygg (første gang på 18 år!), forberedelser og klargjøring og det ene med det andre. Hjemmekos og farting. Adventsstaken er på plass; bestemors gamle isfat har fått lilla kubbelys og grønne einekvister på seg. Klementinene har funnet sin plass i en bolle fra Figgjo Flint sin serie ‘Bente’. Adventskalenderen henger utenpå skapet på badet, trygt forvart fra nysgjerrige hundepoter og -tenner mens jeg er på jobb.

Emre kan gå på vannet

Emre kan gå på vannet

Innimellom alt det andre som skjer er det godt noen ganger å gjøre ingenting. Sammen med ei god venninne tok jeg for litt siden turen til Gjælentunet, hvor vi tilbrakte hele dagen. Ingen andre var der den dagen, så hundene fikk løpe fritt og selv koste vi oss med å streife i fjæra og furuskogen, før vi tok med oss hundene inn i Egnarbua for å lage medbrakt middag. Det var litt for kaldt ute til at vi orket å lage mat på bål når vi hadde ovn og innendørsvarme tilgjengelig. I kveld var det ei tydelig grønn stripe som gled langsomt over himmelen mens jeg var ute og gikk kveldsturen. Vi har ikke snø, men kulda gjør at det er mye vakkert i adventstida like fullt.

Hva mer trenger man?

Hva mer trenger man?

Julegavene er stort sett i boks. Noen gjenstår, men det er spiselige julegaver jeg skal lage og gi bort til folk som bor i nærheten. Eplemarmelade med muskat og kanel, appelsinmarmeladewhisky, marsipan og sjokoladedrikk på pinne er noe av det som skal få fryde ganene til folk jeg er glad i. Og sengetøyet er vasket og klart til gjestene kommer. Det blir fine tider fremover. Kanskje ikke mye blogging, men fine tider. Helt klart.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s