Egentlig skulle vi på konsert

Billettene var kjøpt, kvelden booka og vi var klare for konsert. Men så viste det seg at denne kvelden var eneste mulighet til å få til et besøk akkurat slik vi ville mens gjesten er her. Så på ti minutters varsel gjorde vi om på planene, kastet oss i bilen og kjørte et helt annet sted. Jeg angra ikke et sekund.

Hundene kom etterhvert tilbake dit de bor

Hundene kom etterhvert tilbake dit de bor

Vi dro til en fyr jeg kjenner som driver med hunder, med langdistanse hundekjøring. Et vell av alaska huskyer møtte oss da vi kom inn i hundegården der de løp løse omkring. Valper, voksne og nesten gamle hunder om hverandre. Og jeg kjente at det var godt – det er alt for lenge siden jeg har vært inne i en kennel. Alt for lenge. Vi koste med kosegrisene og pratet med høvdingen (hundekjøreren) og nøt omgivelsene. Selv hun som angivelig er redd hunder, lot til å storkose seg i mylderet av pelskledde begeistrede firbeinte. Til sist hentet vi min egen pelsdott og bestevenninna hans, så fikk de sosialisert seg litt de også. Gjensynsgleden mellom hunden min og de to søskenene hans som bor her, var påfallende.

Steigtinden

Steigtinden sett fra øst, i som lyser opp Vatnvatnet.

Det var noen skyer her og der, men likevel var himmelen nesten klar. En stor og tydelig ring avtegnet seg rundt månen, som er full i natt. Stjernene blinket, Venus lyste gul og på andre sida av Vatnvatnet var det lys på noen hytter. Steigtinden er ugjenkjennelig når man ser den fra øst, bare en liten knort på toppen av en høyde. I virkeligheten ser den som regel ut som en hatt fra de fleste andre vinkler. Vi har bare stoppet bilen et lite øyeblikk på vei ned til virkeligheten igjen. Heldigvis er kvelder som dette også virkelighet.

En kommentar om “Egentlig skulle vi på konsert

  1. Ja, slike kveldar er også verkelege. sjølv om tidenes lavtrykk låg trugande ute i Norskehavet akkurat denne kvelden. Eg håper at de stod han av og ynskjer deg eit retteleg godt nytt år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s