Streetart og gamle menn

Gammel mann på Symra

Gammel mann på Symra

Denne gamle mannen kom jeg over på et skilt som står på Symra i Bodø. Jeg så ingen signatur, så jeg vet ikke hvem som står bak. Men fint var det, syns jeg. Mannen ser mot inngangen til Symra Dagsenter, som er et tilbud for voksne personer med psykisk utviklingshemming. Rett bak den gamle mannen er en park med fine uteområder, lekestativer og skog. Der var en barnehagegruppe på tur da vi kom forbi.

Hvor kommer navnet Symra fra? Ett av to. Symra er ei diktsamling av Ivar Aasen. Lite trolig. Symra er også bestemt form av blomsternavnet ‘symre’, som er det samme som anemone. Hvitveis og gulsymre er de vanligste i Norge, og på haugen bak den gamle mannen vedder jeg på at det bugner av hvitveis når sesongen er der. Så kanskje det har gitt opphav til navnet på denne delen av byen?

Jeg roter meg ut på viddene. Det var den gamle mannen jeg skulle si noe om. Jeg syns det er et nydelig portrett, i tillegg til at jeg har sansen for symbolikken mellom et gammelt menneske på den ene siden og grunnmateriale av tre på den andre siden, treverk med alle sine furer og sprekker og kvister og whatnot. Jeg aner ikke hvem som har laget motivet. Det er fristende å mistenke Stein, men jeg har egentlig ingen legitim grunn til å gjøre det.

Kanskje ikke så viktig. Gleden over et fint motiv (som er godt bevart) er viktigst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s