Mørketid er nydelig

Okei da, jeg lyger allerede i starten. For det var ikke lenger mørketid denne dagen. Sola var forlengst tilbake, men hva gjør det når man også kan benytte vakre vinterkvelder utendørs? Med god selskap, varme klær (ull innerst, alltid!) og litt medbrakte godsaker kan man alltid ha det bra ute, selv på vinteren. Det er min påstand.

Bålkaffe er selvsagt.

Bålkaffe er selvsagt

Sammen med fine folk inntok jeg en kveld gapahuken nede ved havet i Mørkvedbukta. Vi var vel forberedt med alt vi behøvde, og det tok ikke lang tid før et par selvutnevnte bålmestere hadde fått fyr på treverket. Selv drikker jeg ikke kaffe, men like fullt skal det liksom være en kjele på bålet. Sånn er det bare når man er på tur! Jeg hadde med meg termos med kokende vann hjemmefra, og en boks med kakaopulver. Du kan trygt si at jeg ikke var alene om å kose meg i og rundt gapahuken.

IMG_4840

Fine folk gir gode opplevelser. Og her samarbeider de om matlaginga.

I godt selskap er det utrolig hvor enkelt det kan være og likevel så bra. Denne kvelden var vi folk fra 18 til 50something, og alle lot til å trives like bra. Noen var flinke til å lage bål. Andre hadde forberedt kveldens mat, og atter andre hadde med diverse tilbehør. Vi var et par stykker som surra rundt med kamera og gjorde fint lite annet – og en fikk jobben med å holde ei lykt slik at matlagerne så hva de faktisk holdt på med. Innimellom bytta vi på. Selv de to hundene som var med, fikk løpe løse og svinse hit og dit. Ingen av dem stakk av. Man stikker ikke av når man har det bra.

Gjett hva vi laget?

Bålpannekaker smaker bedre enn ALLE andre pannekaker!

Og dette var dagens meny – bålpannekaker! Jeg har aldri laget pannekaker på bål før, men det var fryktelig godt. Vi hadde både kakaopulver, sukker og blåbærsyltetøy til å ha oppå – fortrinnsvis ikke samtidig – og alle fant noe etter sin smak. (Hundene fikk uten noe som helst, naturlig nok.) Jeg var overhodet ikke involvert i kokkeleringa, annet enn på spise-siden, men jammen var der noen som imponerte med å snu pannekakene i lufta på bålpanna. Kudos! Noe sier meg at sesongen for bål-mat såvidt har begynt. Det trenger neimen ikke være sommer og grillsesong for å kunne bruke bål til kulinariske utskeielser.

IMG_4839

Månemannen henger full og god på østhimmelen

Det var en og annen vandrer som kom forbi mens vi var der. Gapahuken ligger litt tilbaketrukket fra hovedstien, så man er ikke midt i trafikken og man forstyrrer ikke om man går forbi mens det er folk der. Men det fineste selskapet brukte litt tid på å vise seg frem. Den fulle månemannen hang på østhimmelen og myste mot oss ei stund, før han forsvant bak skyene. Kanskje han var misunnelig på menyen vår. Jeg vet ikke. Det var i alle fall en kveld som frister sterkt til gjentakelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s