Du trenger ikke rope på elgen

Når det er gjester på besøk her, syns de nesten alltid det er litt eksotisk å se elg i naturen. Spesielt hvis gjestene er utenlandske og ikke helt vant med norsk natur – da er elgen noe veldig, veldig eksotisk. Det er ikke alltid de sier det, men du merker det på dem når de først møter den.

Fire elger på Gøya

Fire elger på Gøya

Disse fire elgene, for eksempel, sto på et jorde på øversida av veien forrige fredag ettermiddag. Da var jeg sammen med et par engelske gjester og et par lokale venner på vei til Saltstraumen. Fire elger og tre reinsdyr delte jordet, og ingen av dem var nevneverdig sjenerte da vi kom ut av bilen og stilte oss opp for å ta bilder.

Det er lett å le av turister og gjester som blir i fyr og flamme over noe som er relativt dagligdags her. De verste blant dem skrur ned skilt og samler på elglorter. Det er kanskje litt i overkant. Men når sannheten skal frem, blir jeg også ganske imponert hver gang vi ser disse dyrene. Det er ikke alltid vi stopper bilen akkurat, men jeg syns de er utrolig fascinerende og kan gjerne stå lenge og se på dem. Det hender vi kjører en ekstratur til ‘sikkerstikk’-steder bare for å se elg, hvis vi først er ute på biltur. Godøya og Straumøya er ofte gode steder for akkurat det.

Neste gang noen sier noe treffsikkert om elg-gale turister, skal jeg forsøke å ikke rødme. Av åpenbare årsaker.

2 kommentarer om “Du trenger ikke rope på elgen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s