Sommerutfordringen. En oppdatering.

Steinovnsbakeri med egen bokhandel.

Steinovnsbakeri med egen bokhandel.

Midt ute på landet finnes et steinovnsbakeri som bare står der langs veien og har godt med parkeringsplasser. Det er fint, for det er mye folk som drar dit. Hyggelig cafè inne, samt uteservering hvor man kan velge sol eller skygge, og et lite bokhjørne hvor gjester inviteres til å finne seg ei bok og betale for den i kassen. Etter å ha spist ved et av bordene i hagen, finner jeg meg et par svenske bøker på vei ut. De passer perfekt inn i sommerutfordringa mi. Seksti kroner for til sammen to bøker av god kvalitet lar seg definitivt høre. Å lese på svensk er intet problem, spesielt ikke når boka er bra.

Alle gode ting er tre. Alle tre tingene er gode.

Alle gode ting er tre. Alle tre tingene er gode.

Den første uka i sommerutfordringa gikk jeg løs på bok #1 i stabelen min, Pan av Knut Hamsun. Det har jeg blogga litt om. Deretter gikk jeg løs på Kjærleikens ferjereiser av Edvard Hoem. Nå er jeg ferdig med den også, og dermed er jeg faktisk litt på forskudd i forhold til planen! Nå leser jeg boka du ser til venstre her, Jack av Ulf Lundell. Den er visstnok en oppvekstroman som er veldig kjent og populær i Sverige, omtrent sånn som Beatles (av Lars Saabye Christensen) er det i Norge. Allerede tittelen og den første setninga gir meg referanser til både Jack Cerouaqs ‘On the road’ og Knut Hamsuns ‘Mysterier’.

Jeg startet med Jack mens jeg inntok noen stykker surdeigsbrød med ost og salami og drakk mangojuice til. Senere ble det en lur i sola, liggende på et teppe i gresset. Det er jo ferie!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s