Ferie er dyr

Jeg er på ferie uten hunden min. Han er hjemme. Men ferie handler likevel mye om dyr. Store dyr, små dyr, tamme dyr, ville dyr. Det er et yrende dyreliv overalt om sommeren, og ikke minst her hvor det er frodig og varmt og masse plass. Jeg hilser på mange av dem om jeg kan, jeg innrømmer det glatt. Andre er det like greit å overlate til seg selv.

Trøtt Fia-Lotta i sola på båtdekket.

Trøtt Fia-Lotta i sola på båtdekket.

Møt Fia-Lotta! Hun er ei seks år gammel newfoundlander-tispe jeg møtte på båten, et aldeles nydelig vesen. Diger av størrelse, men så snill og rolig at ei gammel dame på 60-70 år ikke hadde noe problem med å holde henne i bånd. Stakkars Fia-Lotta har dessverre blitt diagnostisert med ondartet kreft i en svulst på halsen, så etter ferien skal hun operere. Jeg er glad jeg fikk møtt henne nå!

IMG_6780

Ternene ville ikke ha meg i nærheten

Disse ternene lever ytterst ute på den nøgne ø, og de var ikke nevneverdig begeistra for at jeg forsøkte å bevege meg utover i den steinete fjæra. Jeg ville gjerne se strandlinja, som var skjult bak en voll av små steiner. Men nei. Ternene ga tydelig beskjed om at jeg ikke hadde noe å gjøre der; kanskje har de reir og/eller unger nå. Jeg trakk meg tilbake og lot dem herske over fjæra i fred.

Hundehuset er en gammel, lekker Pontiac - heldiggrisen!

Hundehuset er en gammel, lekker Pontiac – heldiggrisen!

Denne bordercollien må ha verdens fineste oppholdssted – han holdt til inni en gammel, rød Pontiac! Der satt han som en majestet og fulgte med på hvem som kom og gikk på cafèen, så på dem som spiste på uteserveringa og var generelt oppsynsmann. Han hadde også et blikk på kuene på jordet like ved. Komme til vinduet for å hilse og kose litt? Ikke sjans. Han var for opptatt.

Blåmeisfrua gir meg tydelig beskjed om å forsvinne - nå venter hun og ungene på mat!

Blåmeisfrua gir meg tydelig beskjed om å forsvinne – nå venter hun og ungene på mat!

Ha deg vekk! Det var omtrent det hun sa, denne blåmeisfrua som passet på ungene inni fuglehuset på den røde veggen. Hun likte ikke at jeg sto der med kameraet, kanskje fordi mannen var litt forsiktig med å dra hjem så lenge jeg sto der. Og han kom med mat til henne og til ungene hun har inni der. Så jeg tok bildet mitt og ganske raskt videre. Man skal unne dem matfred.

Dronning Olivia av vinduskarmen

Dronning Olivia av vinduskarmen

Møt Olivia, en Maine Coon-katt som har emigrert fra Norge til Söta Bror. Hun er mer vant med å være inne enn ute, og fra vinduene i stugan har hun full oversikt over det som rører seg ute til enhver tid. Inneklemt mellom en tomatplante og et lys passer hun på både meg som er i stua og hun som er ute og klipper plenen.

Gutta måler krefter

Gutta måler krefter

Boys will be boys. Det gjelder visst også for okser. Disse unge tyrene (årskalver?) sto på et jorde og målte krefter da vi kom kjørende forbi. De hadde ikke fått horn enda, men hode mot hode sto de og stanget, og forsøkte av all kraft å få den andre til å vike. Det var til slutt han til høyre som vant.

Zummzummmzumdidum...

Zummzummmzumdidum…

Denne humla bor i urtehagen i en gammel klosterruin. Den var så travel med å fly fra blomst til blomst at den knapt tok seg tid til å bli fotografert. Lavendel og andre vekster sto i blomst, og den travle humla hadde mange planter å rekke over. Rett nok var det noen kolleger i nærheten, men likevel. Det var nok å gjøre.

Hettemåkene kjemper om godplassen.

Hettemåkene kjemper om godplassen.

På en stein ved sjøens bredd satt en hettemåke. Sort hode, hvit og grå kropp, røde bein og intenst rødt nebb. Jeg tok frem kameraet for å knipse, og akkurat da jeg var klar, kom et par andre av samme sort og jaget bort den første. I stedet for et poserings-bilde ble det et øyeblikk av kaos som festet seg til minnebrikken.

Og heldigvis: Innimellom drypper det inn mms-bilder på telefonen min av mitt eget lille dyr. De som passer ham, vet at jeg blir glad for å se hva han holder på med innimellom. Det er litt lettere å kose seg borte når jeg vet han har det bra hjemme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s