God og enkel turmat: Pizzapiroger

Når man skal ut på tur, er det noen ganger godt med noe annet enn matpakke med brødskive. Og når jeg blir lei av bål-stekt pølse i brød, foretrekker jeg likevel ofte å slippe å lage mat på stormkjøkken. Da tyr jeg gjerne til pizzapiroger. De kan spises avkjølt, som de er, eller de kan legges i folie eller på annet vis holdes nær bålet for å varmes opp før man spiser. Pizzapiroger kan lages når man har tid og legges i fryseren, og så tar man bare med seg så mange han trenger når man skal ut på tur – enkelt og greit!

Ferske pizzapiroger kan gjerne smakes litt på, selv om man ikke nødvendigvis er ute på tur.

Ferske pizzapiroger kan gjerne smakes litt på, selv om man ikke nødvendigvis er ute på tur.

Slik gjør du det: Lag en hvetedeig. Jeg satte en deig beregnet på èn hjemmelaget pizza eller 16-20 boller. Mens den hever, steker du fyllet. Denne gangen brukte jeg kjøttdeig, rødløk, paprika, hvitløk og vårløk. Tomatsaus av tomatpurè og rømme hører med, og naturligvis en del krydder for å sette smak på alt.

Del deigen opp i fire like store biter, og rull hver bit til ei lang pølse. Del pølsa opp i biter som er omtrent på størrelse med hva du ville hatt til en hvetebolle og rull den til en bolle. Kjevle bollen flat, gjerne litt oval. Ta ei spiseskje og legg ei godt toppa spiseskje med fyll på den ene halvparten. Legg litt revet hvitost på toppen av fyllet.  Brett den andre halvparten av deigen over, og klem endene godt  sammen med en gaffel. Hvis ikke, vil det åpne seg i ovnen/steikinga. Pensle deretter med egg over.

Jeg får 8-9 slike piroger på et stekebrett og steker dem i ovnen på ca 180 grader i … kanskje 15 minutter, til utsida av pirogene begynner å anta en gylden farge. Kjøl på rist.

Disse pirogene smaker skrekkelig godt når de er ferske, og de er enkle å ta med seg på tur, enten de kommer fra rista eller fra fryseren. Er de frosne, kan man med fordel ta med litt aluminiumsfolie på tur og legge dem i utkanten av bålet for å varme dem før man spiser.

God tur, og god appetitt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s