Å holde ut vinter og kulde

Hvis man sliter med å like vinteren, har man i realiteten to valg. Man kan 1) bite tennene sammen, holde seg innendørs og holde ut, eller 2) gjøre det beste ut av det og finne på ting som gjør årstida litt mer likanes. Personlig elsker jeg vinteren, så jeg anbefaler selvfølgelig alternativ 2.

Båltur er en fin måte å kose seg på. Ha ullklær innerst, flere lag og vindtette klær ytterst. Dra ut i skogen eller marka – det trenger ikke være langt engang, bare akkurat sånn at man ikke ser veiene eller hører trafikken. Finn ved på stedet, eller frakt det med deg. Ha med pølser, pizzapiroger, laks i folie eller noe annet du har lyst til å spise. Ha med termos med varmt vann, og kaffe/kakao/saft etter ønske og behov. Husk fyrstikker, og ha gjerne med tennbriketter. Og sjokolade, hvis du liker det.

Fine folk på fin tur - med bål og masse kos!

Fine folk på fin tur – med bål og masse kos!

Viktigst av alt: Fine folk. Det er veldig fint å være på båltur med hyggelige folk rundt seg. Familie, venner, naboer … Bildet over er fra en venners-venner-båltur for litt siden. 2-3 barn, tre hunder og 12 voksne var på tur. Vi var bare ti minutter fra parkeringsplassen, men det føltes som midt inni ødemarka. Noen hadde ekstra pølser, andre hadde sjokolade eller ‘noe’ til å ha oppi kaffen. Bålkaffe ble det, og de som foretrakk det hadde kakao og solbærsaft. En gammel, veltet trestamme var både scooter, klatrestativ, buss og spøkelse ettersom barnas lek skred frem, og de voksne fikk nye venner.

Om vi ikke har snø, kan vi likevel kose oss ute vinterstid. Heldigvis.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s