Hilsen den gamle damen

Jeg har foreløpig gitt opp februar også, tross forrige blogginnlegg. Det har ikke blitt noen endring, i alle fall ikke til det bedre. Her om dagen var det sju plussgrader ute, og sol. Selv om jeg, og mange med meg, ønsker meg snø, så vil det på mange vis bli en nedtur etter den vårstemninga vi har hatt i det siste. Så jeg har gått over til fienden. For å kunne innta de delene av marka som hittil har føltes utilgjengelige pga hålke, har jeg gått til en innrømmelse. Jeg har nemlig kjøpt meg brodder. Vanligvis forbinder jeg brodder med gamle mennesker, spesielt eldre damer med skjør lårhals. Nå har jeg blitt en av dem.

Mine nye brodder heter Snowline Spikes og kommer i en hendig liten veske.

Mine nye brodder heter Snowline Spikes og kommer i en hendig liten veske.

Etter entusiastisk reklame fra gode venner som tilbrakte en dag forrige helg på isbrodde-tur oppover et elveløp, var jeg solgt. Ordene – og bildene deres – talte for seg selv. Jeg vil også på isvandringstur. Ikke på skøyter, men med godt feste under beina. Derfor har jeg gått til anskaffelse av slike brodder, som kan tres utenpå nesten alle slags sko. De er perfekte til å ha utenpå vintersko eller fjellsko, for eksempel. Det gjør heller ikke noe at de kommer i ei lita veske som man lett kan feste til sekken eller beltet når man er ute og går. Jeg ser for meg at de kan være gode å ha også sommerstid, når elver i fjellet skal krysses på glatte steiner. For eksempel.

Sånn ser de ut når de er tredd på et par sko.

Sånn ser de ut når de er tredd på et par sko.

Så når snøen ikke kommer, kan vinteren bare ha det så godt. Jeg venter ikke lenger på skiføre, men har store ambisjoner om å oppsøke frosne bekker og elver for å ta en tur og teste mine nye hjelpemidler. Brodder er ikke lenger bare for gamle damer, har jeg oppdaget. De er også for friluftsentusiaster som ikke vil la seg hindre av føre – uansett årstid. Rapport følger, vær trygg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s