På Keiservarden i blæst

Et gjeng utenlandske studenter litt lenger ned i terrenget.

Et gjeng utenlandske studenter litt lenger ned i terrenget.

Egentlig skulle den firbeinte vært på feriekoloni hos gode venner, og jeg skulle vært i tigerstaden og omegn. Men slik ble det ikke, og da må man gjøre det beste ut av det man har. Hvis man har hund, fin natur og gode venner med hyggelige gjester, er mye gjort. Egentlig. Så to hunder og fire mennesker la i vei mot Keiservarden, med utgangspunkt på Turisthytta. Det er fortsatt litt hålke her og der langs stien opp, men ikke verre enn at man fint kan gå rundt. Mange steder er isen dekket av sand og støv, og da er den grei å gå over. Mine nyinnkjøpte brodder var igjen hjemme, og det gikk helt fint. Da vi såvidt hadde gått fra turisthytta, møtte vi et lass unge mennesker som åpenbart ikke var norske. Det viste seg at de var ei (stor) gruppe internasjonale studenter fra Universitetet i Nordland som var ute på tur. De hadde tenkt seg til Keiservarden de også, og lot seg villig fascinere av at jeg gikk med trekkhund i sele, festet i magebelte. Ved Svartvatnet skiltes våre veier – vi valgte stien derfra og opp, mens de foretrakk å gå via Skyttedalen. Man kan forstå det, med tanke på utsikta. Du ser Værøy ytterst til høyre i bildet.

IMG_8567

Ikke lett å stå oppreist!

Det blåste veldig hardt i dag. Langs stien finnes det noen steder hvor man er veldig eksponert for vinden, og andre steder der det var helt vindstille. Oppå selve platået som ‘er’ Keiservarden, blåste det så mye at det tidvis var vanskelig å stå oppreist. De som tok gruppebildet rett før jeg knipsa dem, sto på skrå hele gjenget. Vinden kommer fra øst-nordøst, og den sveiper over alt som er og flytter hunden på flatmark innimellom. Men vi fant oss et sted i le hvor gjester og vertskap kunne nyte en sjokoladebit. Heldigvis. For ordens skyld; de firbeinte fikk også sin velfortjente belønning da vi kom opp.

IMG_8576

Isvandring på Svartvatnet

Det var utrolig mye folk og hunder ute, som vanlig er når det er helg og oppholdsvær. Vi møtte rottweiler, pudler, alaskan malamute, flatcoated retrievere, border collie, jack russel terrier, schnauzere og en rekke andre hunder på vei opp og ned fra Keiservarden. Alle bekkene og pyttene som hundene gjerne drikker i underveis, var frosne, og selv skaren var så hard at de hadde vanskelig for å bite løs isbiter. Men ved Svartvatnet var det et rør med åpent vann som rant gjennom, og det visste de firbeinte å sette pris på. Andre satte pris på selve Svartvatnet, selv om det var frosset – eller kanskje nettopp derfor? Både to- og firbeinte lot til å kose seg ute på isen.

Så kanskje det blir søndagturen i morgen, med brodder, Svartvatnet rundt langs vannkanten? Du skal ikke se bort fra det. Hadde det ikke vært for bålforbudet (og vinden…) kunne det blitt en hel ekspedisjon ut av det. Men å ‘bare’ gå tur er ikke så verst, det heller. Med godt selskap er det mye trivsel i å være ute.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s