Sett fra sjøen

Absolute Lødingen. Fra sjøsida.

Absolute Lødingen. Fra sjøsida.

Hvis du kjører gjennom Lødingen, ser du den ikke. Hvis du reiser til eller fra Lofoten og legger turen via ferga mellom Lødingen og Bognes ser du det heller ikke. Går du gjennom Lødingen sentrum, aner du ikke hva du går glipp av.

Men hvis du nærmer deg Lødingen fra sjøsida, kan du knapt unngå å se denne vegget. Kommer du i båt til ei av småkaiene, ikke der ferga legger til, vil øynene dine dras mot disse motivene. Eller du kan, som jeg, tusle en tur så langt ut på bryggene du kommer, og så snu deg. Da ser du dette.

Endeveggen på det jeg tror er et fiskebruk er full av motiver. De kommer åpenbart fra ulike artisters hånd, noen gjennomtenkt og andre mer impulsive av karakter. Noen steder overlapper et motiv det neste. Men mannen til venstre og de to reinsdyrene midt i bildet har fått være i all hovedsak slik de opprinnelig ble laget, så langt jeg kan bedømme. Det finnes reindriftssamer i Lødingen-distriktet, så rein er et relativt vanlig syn i terrenget rundt. Hva som er greia med mannen til venstre er jeg mer usikker på, men også det motivet var forseggjort.

Vips var den lille avstikkeren mer enn verdt den energien det tok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s