Another day for you and me in paradise

Jeg er ingen stor fan av Phil Collins, bare så det er sagt. Men noen ganger får han uttrykt det jeg tenker. «It’s just another day for you and me in paradise» heter det i en av hans mest kjente låter. Jeg kunne ikke sagt det mer presist selv.

Ved er det nok av i terrenget. Heldigvis.

Ved er det nok av i terrenget. Heldigvis.

Det var sol, det var varme, det var nesten vindstille i blåsebyen og dalstroka innafor, og i det hele tatt – det var sommer, selv om det bare er mai. Da blir man ikke værende hjemme. Tvert imot. Målet var å dra ut på tur uten å gå alt for langt og slite så veldig mye. Det klarte vi, med god margin. Ikke trengte vi å bære med oss vedsekk hjemmefra for å lage bål heller – i terrenget fantes mer enn nok av nedfallstrær som kunne brukes. Her har et par herremenn vært på vedsankertur i fem minutter. De kom tilbake med mer enn nok, og restene lot vi ligge til nestemann da vi dro.

IMG_9197

Glade hunder har nok å holde på med!

Området vi var i, er regulert til dressurområde for hunder. Der er det unntak fra båndtvangen, og våre to medbrakte kunne nyte friheten uten å være i bånd det aller meste av tida. Det visste de å utnytte. Lyng, myr, gjørmehull, vierkjerr, bergrabber og mosedekt bunn – det var nok å snuse på, og nok å følge med på. Særlig viktig å tisse akkurat der kompisen har tisset, bare litt høyere og sterkere. Såklart. Varmen var heller ikke noe problem, all den tid de hadde tilgang på skygge – og et digert vann de kunne drikke fra og kjøle seg ned i.

IMG_9201

Så gjør vi så når vi kjøler vår kropp…

– Trur dåkk æ tør å bad? Ingen av oss gadd å si nei, for vi visste utfallet – han ville bade uansett. Målet var dels å kjøle kroppen og føle seg forfrisket etter å relativt nettopp ha tilbakelagt en lang kjøretur på kort tid, dels å få hunden uti. Mannen i bildet hadde såvidt dukket opp igjen og snudd seg med ansiktet mot land før dyret på bildet var i vannet. Han drakk mens han svømte, og lot til å være strålende fornøyd.

IMG_9209

Det beste med hele turen kommer fra havet.

Vi leker ikke butikk – vi gjør det ordentlig. Så det er ikke medbrakt ved og grillpølser fra Gilde som gjelder. Nei, her er det lokale furustammer og annet lokalt samlet trevirke som tas i bruk. Grillen er laget av ferske bjørkekvister som er flettet sammen. Oppå den? Der ligger hvalkjøtt fra et ungdyr av årets fangst, kjøpt i Øksnes. Kjøttet var forhåndsmarinert noen timer i en hjemmelaget marinade som blant annet omfattet granskuddsirup fra i fjor vår.

Ikke rart vi ble mette og glade. Ikke rart det føltes som enda en dag i paradiset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s