De store tingene

Hvor ofte prater du med noen om de store tingene i livet? Om prioriteringer, valg, verdigrunnlag, fremtidsplaner … selve byggesteinene i ethvert liv, bevisst eller ubevisst? Mye tyder på at mange i dag unngår disse tingene, heller enn å reflektere over dem og la dem bli en del av fellesskapet man har med andre mennesker. Finner man ikke svarene for sin egen del, kan det være vanskelig å forholde seg til andres spørsmål.

Naust i midnattsol

Naust i midnattsol

Selv har jeg vært så heldig at jeg har fått tilbringe ei hel helg sammen med folk der vi bevisst har brukt tid på disse tingene. Ikke for å prakke noe på hverandre eller trykke egne regler og sannheter ned i de andres hals. Men for å reflektere, for å lære, for å mestre. Dele erfaringer på godt og ondt, lære av andres opplevelser, unngå feller man ikke trenger å gå i. For å ikke løpe fra, men til. Rett og slett.

IMG_9567

Himmelen. Havet. Og en sommergrønn åker.

Det gjorde ikke noe at været var på vår side. At sola skinte hele døgnet, at fjæra var vindstille, at grillen ble varm og at selskapet var upåklagelig. Vi fokuserte ikke bare på De Store Tingene – vi spilte kubb og andre sommerspill, laget mat, spilte gitar og inntok usigelige mengder med snop, samlet sett. Jeg fikk løst sudokuen i Aftenposten, andre fikk strikka lapper eller løpt etter ei katt. Vi var omgitt av åkre, sauer, kyr, oksekalver, katter og en elg. Samt skjærer og kråker som lot til å like hundemat.

På kalenderen var det et par-tre dager. Innvendig føltes det som en hel ferie for seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s