Sandhornøya: Far away, so close

Sandhornøya ligger ikke langt fra Bodø. Likevel føltes det nesten som å dra til et annet land da vi dro dit her om dagen. Jeg har bodd i byen i snart fem år, men jeg har ikke tatt turen i løpet av hele den tida. Ikke før nå. Man kan komme seg til Sandhornøya med båt fra Bodø, eller man kan kjøre. Følger man Rv17/Kystriksveien er det en drøy times kjøring før man kommer til brua som fører fra fastlandet over til Sandhornøya.

Småtindan i Gildeskål. Brua går til høyre litt før vi kommer dit.

Småtindan i Gildeskål. Brua går til høyre litt før vi kommer dit.

Vi hadde to formål med dagen – vi skulle ut på tur, og vi skulle inspisere kunstverket SALT. Vi rakk begge deler, og enda litt til. Det beste av alt var at da dagen var over, laget vi oss middag over et bål på den kritthvite Sandvik-stranda. Omgitt av overveldende natur, av kunstverk under oppføring, av solstråler fra vest, var det ikke vanskelig å ville at øyeblikket skulle vare. Før bålet ble tent, måtte vi begge uti vannet for å bade litt. Lenger bort på stranda var det andre som drev med det samme, men denne lille bukta fikk vi ha for oss selv ei lita stund.

Er det rart jeg jubler, med sommerkveldsbad i slike omgivelser?

Er det rart jeg jubler, med sommerkveldsbad i slike omgivelser?

Venninna mi var en tur på toppen av Sandhornet, den spisse fjeltoppen du ser i bakgrunnen. Sandhornet er 993 m.o.h. Selv holdt jeg meg litt mer i lavlandet og fjæra sammen med den firbeinte, av flere grunner. Vi ble nøye inspisert av en sel, som lurte på hva som befant seg i fjæra, og vi fikk sove middagshvil i lyngen i halvskyggen av ei lita fjellbjørk. Blant annet. En dag føltes som en hel ferie i seg selv. Og vi rakk det på den aller fineste dagen, som viste seg å være dagen før regnet kom tilbake.

Noen ganger skal man ha flaks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s