Grått og vakkert i Bukta

Brygga i Bukta

Brygga i Bukta

Vi skulle ut på Grindøya, som ligger litt vest for sydspissen av Tromsøya. En båt skulle hente oss på brygga i bukta og frakte oss utover. Heldigvis har båtene gode navigasjonssystemer ombord, for som du ser: Det var ikke lett å se hvor man skulle. Ikke når morgendisen fortsatt lå over vannet.

Naturlig patina

Naturlig patina

Den gamle brygga er grå og ser ganske morken ut. Men den var overraskende solid, og tydelig godt brukt av både folk og fugl. Mange var også der mens vi venta på båten, og da vi kom iland igjen etter flere timer borte. Jeg lot meg fascinere av mønsteret som hadde dannet seg på rekkverket.

Hvit regnbue

Hvit regnbue

Mens vi venta på båten, så jeg noe jeg aldri har sett før: En slags fargeløs regnbue! Det lå havskodde som var i ferd med å løse seg opp over vannet, men litt lenger opp i terrenget skinte sola fra skyfri himmel. Dermed ble det en form for refleksjon av sollys i skoddedisen, samtidig som det ikke var farger der. Utrolig merkelig, men veldig fint å se. Jeg var ikke den eneste som knipsa.

IMAG4295

Ser du båten?

Inn mot land var skodda i ferd med å løsne grepet. Ute på havet lå det fortsatt en liten vegg. Det var ikke godt å se båten fra Redningsselskapet da den kom, men i bildet over kan du faktisk se den midt i bildet. Først da den var helt nær, var det mulig å se fargene på den ordentlig, og folkene ombord. Dermed var det bare å ta på seg redningsvesten og legge fra land igjen.

Da vi kom tilbake, skinte sola fra skyfri himmel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s