Når lørdagen blir en ferie i seg selv

Noen tror at bålturer bare skal foretas i solskinn og klarvær, gjerne på sommeren – eller til nød på en vakker vinterdag. Stakkars folk. De vet ikke hva de går glipp av.

Havskodda kommer raskt, snikende og kald.

Havskodda kommer raskt, snikende og kald.

På min side av byen, nordsida, var det klarvær og en nydelig høstdag. Der vi skulle møtes, på sørsida, hadde havskodda funnet veien inn fjorden og lagt seg tett og kald. Men gi seg eller forandre planer? Næh. Det var litt vind i lufta, mot vest, og dermed satset vi på at skodda skulle trekke seg ut i havet igjen.

IMAG4957

Antakelsene slo til – været letta! For ei stund, i alle fall.

Vi ble belønna med nydelig klar himmel ei stund. Skodda trakk seg ikke helt ut, men la seg lavt og på sørsida av fjorden. Vi så Per Karlsa og Børtinden stikke opp over skoddeteppet, og sola rakk såvidt å kreste seg over skoddeveggen før den forsvant ned og bak horisonten igjen. Det var den stunda vi trengte.

IMG_0349

Medbrakt ved og lokal kvist. Hva mer trenger man?

Er man på steder hvor det ferdes endel folk, kan det være lurt å ta med seg veden hjemmefra. Ofte vil det være ganske rensket på de populære stedene, og det å kappe ned trær og busker for å lage bål, er en kortsiktig og egoistisk strategi som jeg har lite til overs for. Vi hadde med oss vedkubber som var tørre og fine, men kvistene fant vi på stedet. Turkameraten var en racer på å få fyr.

Ikke var vi langt ut i ødemarka heller; både folk og dyr og veier var i nesten umiddelbar nærhet. Det samme var flyplassen. Men likevel. Ei pølse på spiddet og en kopp kakao i den andre handa, var alt som skulle til for å skape en følelse av ferie og avslapping på en høyst vanlig lørdag.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s