Pynte i adventstida

Jeg liker å pynte til både jul og advent – og det er forskjell på de to. Julesakene er ofte røde, til advent skal det være lilla. Verken nisser, engler eller røde duker kommer frem i stua før på ettermiddagen lillejulaften. Lørdag koste jeg meg til gjengjeld med å pynte til advent i stua mi. Ikke mye, men nok til å sette stemninga.

Årets adventslys

Årets adventslys

Adventsstaken min hvert år er dette – bestemor sitt gamle isfat med lilla kubbelys oppå. Jeg varierer dekorasjonene rundt fra år til år; i fjor var det granbar, året før der var det bomull og lerkekvister, tror jeg. I år er det bare enkel sølvfarget tråd med små sølvkongler i. Duken som ligger under fatet, har bestemor hekla til meg. Jeg liker å ha tradisjoner som denne, som binder sammen det som har vært med det som skal komme.

IMG_0387

It ain’t over ’til the fat lady sings. Men denne dama danser istedet.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt vet hvor jeg har henne fra. Men i flere år har denne feite ballerinaen fulgt meg der jeg har bodd. I mange år han hun på en advenskrans for smale, høye lys, men i år har hun fått ta sine piruetter under lerkekvistene som står til pynt i ei hylle. Jeg syns hun er nydelig, og det blir ikke adventstid uten henne.

IMG_0390

Enkel og ren adventsstjerne

Denne adventsstjerna kjøpte jeg på Clas Ohlsson for et par år siden, og den er jeg strålende fornøyd med. Den er fin, passe stor, enkel men samtidig ikke kjedelig. Helt etter min smak. I en tid der folk har lagt sin elsk på adventsstjerner som står på en stake, holder jeg fortsatt en knapp på sånne som henger ned foran vinduet. Denne skal jeg bruke så lenge jeg bare klarer å holde den i live.

Nedtellinga har begynt, og på veggen over spisebordet henger adventskalenderen med pakker fra mamma. Jeg er klar for desember!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s