Leseplaner på forsommeren

Jeg er glad i å lese, og har gradvis gjenvunnet evnen til å prioritere ei bok i hverdagen i ny og ne. Små skritt, periodiske tilbakeslag, men jevnt over: Nå er det lettere for meg å skape rom for å lese litt i hverdagen, sammenlignet med hvordan jeg opplevde det for et år eller tre siden. Det fryder meg. Etter å ha lest noen skikkelig fine bøker de siste ukene, som dokumentert i alle fall indirekte på bloggen, har jeg nå planlagt hva jeg skal lese fremover mot sommeren. Den stabelen ser du her:

Forsommerens litteraturplaner

Forsommerens litteraturplaner

De to nederste bøkene er jeg allerede i gang med, men har tatt pause i. De skal jeg lese ferdig. De to øverste skal jeg begynne på, og forhåpentligvis lese ferdig. Midt-Østen-boka vil sikkert følge meg over hele sommeren og utover høsten, om jeg kjenner meg rett, men det får så være. Den er garantert verdt det.

Jeg har et gavekort hos Ark som jeg ikke har brukt enda. Jeg vet også at bruktbutikken til Røde Kors har posesalg på bøker – man kan stappe en plastpose full av bøker og bare betale 50 kroner for hele greia. Bokhyllene mine er fulle nærmest til randen, men jeg ønsker meg likevel stadig fler. I august kommer dessuten ei bok jeg har venta på lenge – Suziluz sin andre roman. Ingen premie for å gjette at det havner øverst på prioriteringslista så snart den er i hus!

Lese i lyngen. For eksempel.

Lese i lyngen. For eksempel.

Her en kveld kom jeg på at det å lese bøker lett lar seg kombinere med noe annet jeg elsker – å være ute. Jeg har meldt meg på ti på topp, jeg driver med turorientering, og jeg er mye ute med hunden generelt sett. Derfra er veien kort til å ta med ei bok i sekken, sette seg ned et eller annet sted underveis og lese litt mens jeg bare nyter det å være ute. Ligge i lyngen et sted i skogen og bare koble av, la hunden hvile og drikke fra bekken mens jeg leser litt. For eksempel. Jeg tror det er godt å ikke bare lufte kroppen, men også hodet mens man er underveis.

Verdens fineste lesesal

Verdens fineste lesesal

Mange av stedene hvor jeg ferdes til daglig er godt egnet til å slå seg ned på. På de turene som ikke går på asfalt har jeg som regel med meg ryggsekk med førstehjelpsutstyr, sitteunderlag og vannflaske. Noen ganger mer, sjelden mindre. Jeg skal utforske hvordan det blir å la ei god bok være en del av standardutrustninga jeg ‘alltid’ har med meg. Jeg mistenker at de nydelige ‘lesesalsplassene’ jeg finner vil påvirke leseopplevelsen positivt.

IMG_9904

Turtilbehør

 

2 kommentarer om “Leseplaner på forsommeren

 1. Lesing er meditasjon!

  Har nettopp startet på Saras Nøkkel, men den er ikke godt skrevet. Har hørt mye skryt av den, men de som skryter må være mer opptatt av handling enn språk, har jeg kommet frem til.

  De beste periodene mine er når jeg klarer å lese uten altfor mange pauser.

  Så godt at du har fått tilbake lesegleden!

 2. Det er alltid litt trist når bøker man hører skryt av ikke helt er hva man forventer. Kan de være at den er dårlig oversatt heller enn dårlig skrevet? Jeg har lest noen bøker (på norsk) som har vært hårreisende dårlig oversatt, og hvor oversettelsen åpenbart ikke har vært korrekturlest. Det er ganske trist.

  Nå har jeg også lært meg, av erfaring, at det spiller inn hvem som kommer med lovprisningen. Det er noen venner som har lik smak/vurdering som meg, og andre som ikke har det. Oh well.

  Lesegleden er definitivt tilbake! I dag har jeg lest ei hel bok, faktisk, ei hel bok på en dag. Den grep meg veldig da jeg fant den i hylla hos ei venninne i formiddag, så jeg fikk låne den før hun skulle lese den selv. Den var verdt hver en time det tok. I helga skal Solsjenitsyn til pers, tror jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s